Velfærdsteknologi

Dengang var det et chok. Altså for ca. 25 år siden, da vi var forholdsvist nygifte. Min viv fik gigt. En helt særlig form for gigt, som angriber ryggen. Hun havde i lang tid klaget over rygsmerter og havde længere forløb på hospitalet, hvor lægerne bare ikke kunne finde svar og forklaring på testresultaterne og smerterne. Efter noget tid fandt de så ud af, at det er en form for gigt, som er ret sjælden. Vi har så formået at holde gigten i skak. Dels med fysisk træning og til tider medicin. Hun var heldig at få lov til at være med i et forsøg med en ny slags medicin, som forskerne har udviklet. Hun startede på den nye medicin for ca. 5 år siden. Og det er gået godt. Også selvom det er på forsøgsstadiet endnu. I hvert fald kan vi konstatere, at medicinen, hun får nu, har været god for hende.

Glæde over teknologien

Hendes glæde over at kunne bruge sin krop normalt. Over at kunne holde vores første barnebarn i sine arme uden at være bange for at overanstrenge sin ryg er bare min største glæde. Desværre er der dog det ved gigt, at sygdommen ikke kan helbredes. Den kan bremses. Med medicin. Det er det, vi har formået i de sidste 5 år. Vi kommer aldrig af med gigten. Den er der.

Da jeg nu er en person, som gerne vil være forberedt på alt – også det værste, så forsøger jeg altid at holde mig orienteret om, hvad der sker inden for det, som vi kalder velfærdsteknologi. Jeg er ikke specialist, men jeg ved, at velfærdsteknologien hjælper rigtigt mange mennesker i deres hverdag. Har det noget at gøre med, at man har mobilitetsproblemer, ikke kan huske eller har uro og brug for hjælp til at falde til ro, så ved jeg lidt om alt. Ofte besøger jeg også forskellige webshops, jeg kender, som sælger produkter, der hjælper ældre eller handicappede med at få en bedre hverdag.

Møbler og stole

Sådan en shop besøgte jeg forleden for at se efter møbler. På et tidspunkt må jeg indse, at jeg ikke længere vil være i stand til at hjælpe min viv så godt, som jeg gerne vil. Det kan blive et problem for hende at rejse sig fra sengen. Og jeg er ikke helt så stærk som jeg faktisk troede. Men på den der shop, som jeg besøgte, fandt jeg ved et tilfælde en kontorstol, som jeg egentlig tror, at vi får brug for – meget snart. Min kone er jo administrator på en skole. Heldigvis kun på deltid. Og de dage, hvor ryggen virkeligt volder problemer, må hun selvfølgelig melde ind, at hun arbejder hjemmefra.

Vela Tango er fantastisk

Og her var det så, at jeg tænkte, at den der Vela tango 100 stol, som jeg så, ville være god for hende. Den er udmærket design. Måske ikke helt, det, hun gerne vil have, fordi hun har en ret speciel sans for design og stil. Men den er funktionel og kan hjælpe hende de dage, hvor hendes ryg får hende helt ned med nakken. Jeg tænker, at vi køber den til hende – inden det er for sent. Kan huske, at bedstefar havde stor glæde af netop den type arbejdsstol.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.