Vandalarm på varmepumpe

Kl. er 5 om morgenen, og jeg har snart fri. Det har været en meget lang nattevagt. Vi har ikke haft nogen episoder eller uforudsete hændelser. Så her har været lidt kedeligt. Her i vagtstuen.
Ej, det passer ikke. Vi fik et enkelt opkald.

Det var fra en kvinde, som ringede op for at sige, at vi ikke behøvede at reagere på alarmen hjemme hos hende. (Hun har et abonnement, som sikrer, at vi kommer ud til hende, hvis vi kan se, at alarmen er gået hos hende.) Hun havde bare glemt at slå den fra, da hun kom hjem. Ok.

Kedelig nat

Jeg tager endnu et kig på avisen som aftenvagten efterladte. En lokal avis. Jeg bladrer i den og falder over en artikel om alarmsystemer. Min opmærksomhed er blevet 100% mobiliseret. Jeg ved jo noget om alarmsystemer.

Måske skriver de noget, jeg ikke ved. Man kan jo altid lære noget. Men til min store forbløffelse, så handler artiklen om vandalarmer på varmepumper! Hvem tænker på vandalarmer, når man vil være sikker i sit hus?

Altså jeg mener, at sikkerhed i sin bolig handler om tyveri- og brandalarmer. Men her er der nogle mennesker, der har fundet på, at vandalarmer også kan sikre et hus.
Fnys. Jeg lukker avisen sammen.

Sætter mig til at skrive min rapport. Det er overstået på meget kort tid. Så jeg tager avisen frem igen. Finder artiklen om vandalarmerne frem. Skimmer igennem den en gang til. Og så er det, at jeg lige pludselig forstår, hvorfor den har fået så prominent en plads i avisen. Det tema, som avisen kører, handler jo om klimaforandringer. Og med de sidste måneders store nedbørsfald, så er det vel logisk også at skrive en artikel om vandalarmer.

Jeg kigger mere interesseret på artiklen. Ok. De skriver en masse om, hvor dyr en vandskade i en kælder kan blive. De skriver også en masse om, hvor nyttigt det kan være, hvis man har en vandalarm.

Vandalarm på varmepumpe

Der er en del reklamer lagt ind i artiklen om vandalarmer og varmepumper. Med henvisninger til, hvor man kan købe vandalarmer. Ok. Klart. Men det, jeg ikke vidste, og som de skrev i artiklen, er, at den kan kobles op til andre alarmsystemer. Dvs. at man kan få besked via SMS om, at der er noget galt med vandet i ens bolig. Fx et sprængt vandrør.

Det var jeg ikke klar over. Jeg har lært noget. Men det vækker også en del bekymring her hos mig. Skal jeg nu kaldes ud til folks boliger, fordi deres vandalarm på varmepumpen har fortalt dem, at de har et problem med et sprængt vandrør?

Det er da ikke mit job at konstatere den slags. Kan de ikke finde en metode til at separere den slag ting? Det ville da være god forretning for blikkenslagerne at få at vide, at den eller den har en vandskade – eller en oversvømmet kælder.

Måske skulle jeg sætte mig til at lære at udvikle en app, der kan separere forskellige alarmsystemer, som folk har installeret i deres bolig, så når alarmerne går, så bliver de rigtige mennesker advaret om det?

Læs meget mere om varmepumper på Bedste-varmepumpe.dk, hvor du også finder varmepumpe priser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *