Bimeon

Søg på nettet

Artikler

Trægulve og træoverflader

Der er intet, der kan konkurrere med smukt træ! Om det er trægulve, bordplader, terrasser og lignende – træ er det materiale, der giver den smukkeste oplevelse på alle måder. Mange tror fejlagtigt, at trægulve over tid bliver ødelagte og dermed aldrig genvinder sin oprindelige form og udseende. Det er helt forkert! Med den rette vedligeholdelse og pleje, kan et godt trægulv overleve både dig og dine børn. Helt bogstaveligt!

Gulvafslibning er første trin

Et trægulv, der enten er gammelt eller bare aldrig har fået den rette pleje og dermed “start på livet”, kan genetableres med en professionel gulvafslibning og efterfølgende overfladebehandling. En slibning af gulvet fjerner mindre ridser og skrammer samt – nok så vigtigt – det tynde øverste lag, hvor forurening har fået lov at skæmme og misfarve træet.

Efter en gulvafslibning skal der behandles, og her er det afhængigt af træets karakter og ejerens smag, om der skal behandles med olie, maling, lak eller voks. Det er en god ide at tage den professionelle gulvmands råd alvorligt her – han ved, hvad han taler om!

På Sjælland er det især firmaet Cahba, der er anerkendte som det bedste, når det handler om gulvafslibning. Du kan se mere om dem her: Cahba Gulvafslibning

Bemærk, at hvis trægulvet er ekstremt skadet med for eksempel meget dybe trykmærker og ridser, er det en decideret gulvafhøvling, der er brug for.

Terrasser med træ – og smukke bordplader

Mange har en terrasse, der er forsynet med trægulv. Og næsten alle har en eller flere bordplader af træ. Men har du tænkt over, at de samme faglige kvaliteter og metoder, der benyttes til at forskønne dine gulve også kan og bør benyttes på terrassen og på for eksempel køkkenbordspladen?

Du kan læse meget mere om afslibning og overfladebehandling af bordplader her: https://www.cahba.dk/ydelser/afslibning-af-bordplader/

Pas på dit træ!

Som vi startede med at sige: Træ er naturens bedste og smukkeste materiale til os, og det fortjener at blive passet på. Gør du det, er du sikret ikke blot et smukt gulv, et flot bord og nydelsen i det visuelle – du er også med til at bevare vores miljø!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *