Fyn er stråtag

Der er en gammel talemåde, der vel efterhånden er gået tabt hos de yngre generationer: “De fynske piger strør persille i sengen og byder velkommen i det grønne”. Jeg tror, at der var engang, hvor den talemåde belv betragtet som nærmest små-uartig 🙂 Men hvad er Fyn for mig? Når jeg bliver spurgt, er det første, jeg tænker på faktisk stråtækte ejendomme i bindingsværk. Og idyl selvfølgelig Masser af idyl!

Tækkemanden på Fyn

At være tækkemand på Fyn må være noget af en drøm. Der er jo et hav af ejendomme, der skal have nyt stråtag, have repareret stråtag eller udført vedligeholdelse. Og spørger man sig lidt for på Fyn, er det især firmaet Service Fyhn, der omtales som det bedste, når det handler om stråtag.

Firmaet arbejder over hele den grønne ø i midten, og de udfører alt fra komplet nye stråtag til mindre reparationer.

Hvorfor lige stråtag?

Et stråtag er æstetisk smukkere end noget som helst andet, hvis du spørger mig. Og så er det faktisk utrolig holdbart. Set over en årrække er det heller ikke spor dyrt, og i disse tider, hvor alle og enhver ønsker for eksempel et samtalekøkken eller lignende, er det da værd at tænke over, om ikke man skulle kombinere det æstetiske med det praktiske og forskønne det udvendige med et stråtag.

Det er såmænd ikke så dyrt, og det er jo altid muligt at tage et banklån, hvis man vil finansiere projektet!

Stråtag holder vejr og vind ude, og med vedligeholdelse holder det op til en menneskealder – det er mere, end man kan sige om de fleste andre typer af tag!

Holder man mos og alger væk, ser stråtaget også bedre ud – og det er især mos og alger, der er den store synder i forhold til et stråtags levetid.

Hvis du har lyst at læse mere om vedligeholdelse og muligheder, kan du se hjemmesiden her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *