Bimeon

Søg på nettet

Artikler

Søg og du skal finde

Nye informationer er aldrig længere end et klik væk. De dage hvor man i lang tid kunne diskutere med hinanden for at finde svaret på et givent spørgsmål er for længst forbi. Nu kan man blot gribe den nærmeste mobiltelefon og fremsøge ny viden på et splitsekund. Men har du egentlig styr på, hvordan søgemaskinerne virker? Og hvad det er for noget indhold, du får vist, når du søger på et emne? Det kan nemlig godt betale sig at være en smule kildekritisk, når man søger på nettet.

Tjek om søgeresultatet er betalt

Ligegyldigt hvad du søger på, så findes der hjemmesideejere i den anden ende, der gerne vil lokke dig ind på netop deres side i stedet for konkurrentens. Er du f.eks. interesseret i at få vist et søgeresultat, der giver dig informationer om den billigste autohjælp på abonnement, så vil du formentligt få hits fra flere forskellige firmaer, når du indtaster din søgning. Og selvom de fleste store søgemaskiner er meget professionelle og stiller høje krav til det indhold, som de vælger at vise, så er det endnu ikke blevet så smart, at de resultater du får vist, nødvendigvis er rangeret efter pris. Selvom du har søgt på det billigste, så kan det øverste søgeresultat sagtens være det dyreste produkt, men med de bedste online marketingmedarbejdere, som har sørget for at optimere netop deres side til at blive vist i søgeresultaterne, når brugerne gerne vil have vist noget, der er billigt. Husk derfor at tjekke en ekstra gang om det resultat du får vist, enten er annoncørbetalt eller om det faktisk er en smule dyrere end nummer to eller tre på listen over søgeresultater.

Tag dig i agt for falske sider

Hvis du søger efter noget populært, som mange andre også taster ind i de globale søgemaskiner, så kan du enten være heldig at komme frem til det rette resultat eller du kan være uheldig og ende i kløerne på en svindler. Når noget er meget populært, så findes der nemlig folk, der gerne vil lukrere på deres succes. Er du f.eks. interesseret i at starte en hjemmeside i WordPress, så kan det være, at du laver en online søgning på ’wordpress dansk download’ for at komme i gang. Her kan det være en rigtig god idé at tjekke sit søgeresultat en ekstra gang, fordi der slet og ret er så mange mindre udbydere samt bloggere, der gerne vil have lidt af den store hjemmesidegigants medgang. Er du derfor reelt set endt på en side, der kan hjælpe dig med at downloade WordPress på dansk, er du endt på en blog, der omhandler det at bygge hjemmesider eller er du endt på en af softwarevirksomhedens konkurrenter? Hav de skeptiske briller på og søg klogt. Lige så snart du bliver bevidst om, at nogle virksomheder med teknisk snilde og reklamekroner forsøger at lokke dig ind på netop deres side, så er der slet ikke nogen tvivl om, at online søgninger er et fantastisk redskab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *