Priser på LEI

Min opgave i den her uge er at finde ud af, hvad det koster at få lavet en Lei registrering. Og det er noget af en opgave. Jeg ved ikke, hvad Lei er. Og jeg ved ikke, hvad det vil sige at få en Lei registrering. Det er bare min chef, som har sendt mig en mail om, at jeg skal finde ud af det. Derfor her jeg været temmelig optaget af at finde ud af, hvad Lei er, og hvordan man bruger det. Jeg har brugt mange timer på internettet for at læse og lære om det. Og jeg må indrømme, at jeg er temmelig overrasket.

Handel med værdipapirer

Jeg vidste ikke, at man skal have et Lei nummer, hvis man vil handle med værdipapirer. Men det har jeg fundet ud af, at man skal. Altså hvis man er et firma. Jeg har nemlig også lært, at jeg selv som almindelig person, ikke har brug for en Lei kode. Det er, kun hvis man er et firma, at man skal have det.

Det overrasker mig, dog, at min chef ikke har fortalt mig noget om sine planer om at få en Lei registrering, så han kan handle med værdipapirer via sit firma. Han plejer altid at fortælle mig den slags ting. Det er jo sådan lidt tys-tys her i firmaet, hvad der sker. Eller skal ske. Vi fortæller ikke så meget. Jeg plejer dog at være den, som altid får noget at vide om chefens planer først. Men den her gang har jeg intet fået at vide.

Billigste LEI koder?

Ud over at have brugt mange timer på at finde ud af, hvad Lei koder, er, og hvordan hele systemet fungerer, så har jeg altså også sat mig i hovedet, at jeg skal finde den billigste lei kode på det danske marked. Og det er bestemt ikke nemt at finde ud af. Det er jo ikke, sådan at alle dem, der kan hjælpe én med at få en Lei kode, ligefrem skilter højt og tydeligt med, hvad det koster. Ok. Man får en masse at vide om, at koden skal, fornyes hvert eneste år, og at man kan få forskellige deals. Fx så kan man få en aftale med et firma om, at de sørger for, at ens leikode bliver fornyet hvert år i de næste 3 eller 5 år. Men hvad koster der at få selve leikoden? Det er lidt svært at gennemskue.

Priser på LEI koder er nemme nok

Min chef kom forbi i går og spurgte, om jeg havde fundet ud af noget angående hans Lei registrering. Jeg måtte fortælle ham, at jeg, hvad jeg har fundet ud af, men at jeg endnu ikke er helt klar til at give ham alle oplysninger endnu. Jeg venter på svar fra nogle firmaer, der tilbyder hjælp til selve registreringen. Jeg kunne godt se, at min chef ikke var helt tilfreds med mit svar. Jeg forsvarede det, dog med, at jeg er ved at finde den priser på LEI koder, og vil have mine forslag klar til ham i morgen. Hvis jeg altså får svar fra firmaerne i dag. Så skal man bare huske at forny dem!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *