Bimeon

Søg på nettet

Artikler

Injurierende

Vores nabo har virkeligt et hidsigt sind. I forgårs kunne jeg høre ham råbe og skælde ud. Hans søn fik en ordentlig overhaling. Jeg er ikke helt klar over, hvad der er sket, og rent ud sagt, er jeg ved at revne af nysgerrighed. Ja, jeg er ved at brænde helt ned af nysgerrighed efter at få at vide, hvad der er sket. Men det går ikke. Det vil da være at skride ind over privatlivets fred, hvis jeg går ind og spørger direkte om, hvad der er sket. Men det, jeg kunne høre, var noget om injuriesag og ungdomskriminalitetsnævnet. Se mere om det her: https://bjsj.dk/ungdomskriminalitetsnaevnet/ Næste morgen mødte jeg min nabo på trappeopgangen. Vi bor i en gammel ejendom i Aalborg, hvor alle beboerne faktisk kender hinanden godt.

Er alt OK?

Jeg spurgte ham, om alt er ok. Han var lidt kort for hovedet, men fortalte mig, at alt er ok. Jeg valgte derfor ikke at spørge ind til den forrige aftens råberi. Men min nabo kom mig i forkøbet. Han fortalte mig, at selvom alt er godt, så er tingene ikke helt ok hos ham. Hans søn her fået en indkaldelse til et møde i ungdomskriminalitetsnævnet, fordi han er mistænkt for at lave underlødige handler via internettet. Noget med, at han bruger andre menneskers kreditkortsoplysninger til at købe spil til sin computer.  Jeg var ikke helt klar over, hvad han mente. Men jeg kunne forstå, at der ligger nogle andre ting bagved.

Sådan for ikke at fremstå, som om at jeg fiskede efter oplysninger, spurgte jeg ham, om hvad det er for nogle spil, hans søn køber til sin pc. Svaret jeg fik, sagde mig intet: ”Fifa og cyberpunk”. Jeg har ingen idé om, hvad det går ud på. Men ikke desto mindre, så kunne jeg forstå, at det er spillene, som hans søn har købt – med en anden mands penge.

Var nysgerrig som bare pokker

Jeg kunne ikke holde igen på min nysgerrighed og spurgte ham, om han har været i kontakt med den anden mand angående tilbagebetaling af de penge, som hans søn havde brugt.

Min nabo svarede, at det havde han, og at han var ret sur over at have taget det initiativ. Han var blevet anklaget for at være far til en tyv. Han havde også set nogle udtalelser på Facebook om, at hans søns far er en svindler. Ikke sjovt for ham, kunne jeg forstå. Måske var det derfor, at jeg hørte noget om injurier forleden aften. Det er jo ikke sandt, at han er en svindler. Hans søn har lavet en fejl. En kriminel fejl. Men det gør jo ikke hans far til en svindler. Jeg begynder at forstå, at det ikke er nemt at være enlig far. Især ikke, når man har en livlig søn, der har mange venner, og som godt kan lide at spille Xbox.

Jeg fortalte ham, at hvis han får brug for en god advokat i Aalborg, ja så står jeg til hans disposition. Min holdning er, at kriminalitet skal straffes, men den enkelte sag skal ikke eskalere og gå ud over uskyldige mennesker. Og det er det, der er ved at ske i sagen her. Injuriesager skal man være på forkant med!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *