Operation for tunge øjenlåg

Nu er der gået to måneder, og jeg er så glad. Jeg ser jo godt ud igen. Mine øjne er lysende og åbne. Jeg havde ellers et problem med de øvre øjenlåg. De var ligesom helt slappe og det så ud, som om at huden faldt ned over øjnene. Det man kalder for tunge øjenlåg. Jeg så ud, som om jeg var sur og vred. Men det var jeg jo ikke. Jeg er normalt et meget glad menneske. Men de slappe øjenlåg bevirkede, at jeg kom til at se vred ud.

Øjenlågsoperation

Jeg besluttede mig derfor for at få en øjenlågsoperation hos speciallægen, hvor noget af øjenlågenes hud blev fjernet. Og jeg er så glad for, at jeg tog den beslutning. Det er lidt, som om at jeg har fået mere energi, efter at jeg har fået løftet mine øjenlåg. Det er måske bare indbildning, men sådan føler jeg det altså. Men måske er der noget om snakken alligevel? Jeg har lidt på fornemmelsen, at jeg får mere lys, og at det giver mig energi. Vild teori, ikke?
Operationen var sådan set ikke noget særligt. Det værste var, da kirurgen lagde lokalbedøvelsen. Jeg hader kanyler og at blive stukket i, er noget af det værste jeg kan blive udsat for. Jeg besvimer jo hver gang, de tager en blodprøve ved mit årlige helbredstjek.

Ikke slemt overhovedet

Men det var faktisk ikke så slemt. Lægen talte til mig under hele forløbet, så jeg lagde kun mærke til det lille stik, da han lagde bedøvelsen. Han forklarede mig, hvor han var henne i operationsforløbet. ”Nu skærer jeg huden her”, ”Jeg fjerner intet fedt” og den slags. Jeg forsøgte at høre efter, hvad han sagde, men jeg må da indrømme, at jeg også forsøgte at tænke på andre ting: Repeterede hele min indkøbsliste, lavede komplicerede regnestykker i hovedet og den slags.
På et tidspunkt forklarede lægen mig, at nu er han klar til at sy huden sammen. Han ville bruge en teknik, der kaldes for sutur. Og så fik jeg et foredrag om, hvad det er. Jeg forstod ikke andet end at det er en teknik, som sikrer, at man ikke får mærker fra stingene. Fint nok. Da foredraget om suturteknikken var færdigt, var min øjenlågsoperation også færdig.

God speciallæge

Det var faktisk gået meget hurtigere og nemmere, end jeg havde forventet. Nu fik jeg så besked på at holde mig i ro, og at jeg ikke må køre bil eller anstrenge mig fysisk. Jeg fik også at vide, at der kan forekomme nogle hævelser, og at øjet muligvis bliver blåt. Jeg vil måske komme til at se ud, som om at jeg har fået nogle tæsk, men det er helt ufarligt. Hævelser og blå mærker vil fortage sig i løbet af 1 eller 2 uger.

Det, som jeg virkeligt skulle passe meget på med efter operationen, var, at der ikke måtte komme vand på såret i den første uges tid. Så jeg fik en creme med mig hjem, som jeg kunne smøre sårene med, så de kunne blive beskyttet mod fugt.
Efter en uge skulle jeg så komme tilbage, og han ville fjerne stingene fra øjenlågene. Jeg fik det hele lavet her: https://tku.dk/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *