Moderne lydgaver

Når man har unge i familien – vel nok især drenge – lærer man ofte en masse nye ord og termer. Både i hverdagen og da især, når der modtages ønskelister til fødselsdage og den slags. I udpræget grad i min familie, hvor knægtene er bidte af lyd og musik.

USB-Lydkort

Jeg har lært, at der faktisk findes lydkort og såkaldte audio interfaces, der kan sættes direkte i et USB stik på computeren. Nå ja – jeg har også fået forklaret, hvordan det virker, men der måtte jeg alligevel give op. Jeg fatter det sgu ikke.

Heldigvis gør Erling (min nevø) det ganske nemt, når han leverer en ønskeliste, for han sender links med, så man kan gå på nettet og se med det samme, hvad der er tale om, hvad det koster og sågar bestille det til ham 🙂

Med hensyn til USB-lydkort sendte han mig dette: https://www.danguitar.dk/lydudstyr/indspilning/audio-interface

Og sådan en karl ser så altså for eksempel sådan ud:

USB lydkort

Hovedtelefoner – det kender jeg da

Lisa (niece) er også bidt af lyd og musik, og hendes seneste ønske handlede om noget så herligt som hovedtelefoner. Det gav mig anledning til at begynde at fortælle hende om dengang, jeg var ung, og vi drenge morede os med at bygge et krystalapparat, som man så kunne lytte radio med. Hun gloede på mig, som om jeg var faldet ned fra månen 🙂

Hun sendte mig så ind på Danmarks store musikudstyrsbutik, hvor hun viste mig, hvad hovedtelefoner går ud på i det 21. århundrede, og jeg må da indrømme, at der er sket lidt siden dengang…

Hovedtelefoner

Så avancerede så de altså ikke ud i mine unge dage. Hun fik dem selvfølgelig, og jeg fik lov at lytte til musik i dem – det var sgu en stor oplevelse!!

Mixer?

Helge (fætter) er også med på lydbølgen (undskyld – men den var så fristende), og derfor blev jeg altså godt og grundigt forvirret, da der på hans ønskeliste stod “Mixer”. Hvad skulle han mon med sådan én? Han laver jo ikke mad eller bager.

En mixer bruger man jo til at røre dej med, piske flødeskum og den slags – så jeg spurgte ham. Han grinede, så han næsten tissede i bukserne, og så kom jeg ellers i skole:

En mixer kaldes også for en mixerpult / lydmixer – og den bruges til at blande og styre forskellige lydkanaler. Det er blandt andet en mixer, som en disk jockey bruger, når han eller hun lader to forskellige musikstykker fade ind over hinanden. Og meget mere åbenbart.

Nå – jeg er nået dertil, hvor jeg blot lytter, prøver at forstå en smule af det – og så hiver jeg pengene frem og giver gaverne. Det kan jeg da finde ud af 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *