Lej et festtelt til din næste fest

Der følger utroligt mange fordele med, når man vælger at holde en udendørs fest i et festtelt. Hvad end der er snak om konfirmation eller bryllup, rund fødselsdag, firmafest eller blot en hyggelig havefest for familie og venner. Man kan dog ikke bare bestille et telt og så læne sig tilbage og vente på, at det kommer, så man kan komme i gang med at holde sin havefest. Der er stor forskel på festtelte, og man kan ikke bare vælge det første og det bedste – teltet skal selvfølgelig passe til ens fest.

Festtelt med eller uden gulv?

Når man lejer et festtelt, skal man tage stilling til, om man ønsker at der skal følge gulv med til teltet. Hvorvidt man ønsker, at der skal være gulv i teltet, er en smagssag, men det er generelt langt mere praktisk med et jævnt og hårdt gulv i festteltet. Især hvis man skal stille borde og stole op, da det så vil stå langt mere stabilt. Desuden har man et solidt underlag, selv hvis det bliver regnvejr. Står teltet på en græsplæne, og det så bliver regnvejr, er det nemlig ikke så sjovt at gå rundt inde i teltet med pæne sko på, og stole og borde vil sikkert også synke ned i jorden, som bliver blød og fugtig. Det er dog ikke umuligt at undvære gulv i teltet, især ikke hvis man holder festen på en varm sommerdag, hvor man er rimelig sikker på, at vejret holder tørt.

Hvorvidt der skal lægges gulv i teltet, kommer dog også an på, hvilket underlagt teltet skal stå på. Står det for eksempel på fliser eller asfalt, er det ikke nødvendigt at bruge ekstra penge på at få lagt gulv i teltet. Gulvet er dog ikke det eneste teltets underlag betyder noget for. Der er nemlig også forskel på, hvordan teltet står fast alt efter om det står på græs eller fliser/asfalt. Står teltet på græs, bliver der hamret nogle store pløkker i jorden, som er lige til at trække op igen, når teltet fjernes. Står teltet derimod på hårdt underlag, bliver der i stedet brugt betonklodser til at holde teltet på plads, og det skal man huske at gøre lidt plads til hele vejen rundt om teltet.

Hvor meget plads er der brug for?

Festtelte kommer i alle tænkelige størrelser, og varierer fra at passe til en børnefødselsdag og til at kunne rumme mindre koncerter. Før du begynder at bestille festtelt, skal du finde ud af hvor mange mennesker, der kommer, og hvor meget plads der er brug for til eventuelle borde og stole, buffet, gavebord, bar og dansegulv. Som tommelfingerregel bør man bestille et telt, der er beregnet til at rumme lidt flere mennesker, end der kommer, så man ikke føler sig som sild i en tønde. På den anden side må man heller ikke bestille et telt, der er for stort, da det kan give en følelse af, at der er tomt i teltet. De fleste udlejningsfirmaer har mange muligheder for størrelser på festtelte, så det bør ikke være svært at finde et telt, der passer til netop dine behov.

Er der brug for tilbehør?

Én ting er at have teltudlejning på plads, men det rækker højst sandsynligt ikke. Det kommer selvfølgelig an på festen, men der er sikkert brug for borde og stole. Bliver der serveret mad, skal der være sidde- og bordplads nok til alle gæster. Er det derimod meningen, at det skal være uformelt, og at man ikke skal sidde ned i længere tid ad gangen, kan man nok godt nøjes med færre siddepladser, da alle så ikke kommer til at sidde ned samtidig. Er der lagt op til, at arrangementet skal vare til sent ud på aftenen eller natten, skal der være belysning og også gerne varmeblæsere eller varmeovne i teltet, så det ikke bliver koldt så snart solen går ned. Alle disse ting kan man ofte leje gennem det samme firma, man lejer teltet hos, så det hele bliver leveret og afhentet sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *