Fordele og ulemper ved ude og hjemmetræning

Uanset om man ønsker at træne hjemme eller i et fitnesscenter, så skal man huske på, at lige meget hvor det er, så er det godt for ens krop og sundt for ens helbred. Men der kan være flere årsager til at man vælger at starte hjemmetræning op, eller om man er nødsaget til at melde sig ind i et fitnesscenter, og der er fordele og ulemper ved begge ting.

Fordele ved hjemmetræning

Årsagen til at du ønsker at træne hjemme, kan der være flere årsager til. Det kan være fordi du føler dig malplaceret i et træningscenter, eller måske du er du ikke så glad for at andre kigger på hvad du laver. Men et er sikkert, og det er at det kan være lige så effektiv træning at træne hjemme, som at træne i et træningscenter. En fordel er at træningen er nemmere at komme i gang med, fordi du ikke skal ud ad døren. Du får trænet de muskler du ønsker trænet, og du får gjort det ordentligt, fordi du ikke behøver at være bange for om andre nu kigger og tjekker om du gør det rigtigt eller forkert. Du kan træne i dit eget tempo og træningsredskaber er altid tilgængelige. Du er ej heller afhængig af åbningstider, da du kan træne lige nøjagtig når det passer dig.

Ulemper ved hjemmetræning

Ud fra din økonomi så er du nødt til at begrænse dit træningsudstyr efter det. At træne hjemme vil basalt bestå af de træningsredskaber, som man bruger nu og her. Og når man på et tidspunkt skal have mere i vægt, for at udfordre sine muskler, så skal man investerer i yderligere træningsredskaber. Det kan gå hen og blive dyrt i længen, alt afhængig af hvad du investerer i. Heldigvis er der hjælp at hente i form af Apuls rabatkode, som kan dække lidt af udgiften. Investerer du i et løbebånd, vil du kunne udfordre sig selv til ukendelighed, da sværhedsgraden kan justeres. Derudover tager både løbebånd og andre redskaber en del plads, så det kræver også at du har plads til det, og ikke mindst så det kan gemmes lidt væk når du får gæster. Når du træner hjemme, vil udgifter varierer.

Fordele ved udetræning

Hvis du beslutter dig for at melde dig ind i et træningscenter, så vil der stort set være de redskaber som du har brug for, i alle vægtklasser. Det vil derfor være frit tilgængeligt, og du vil kunne lave et præcist skema over hvilke maskiner du skal bruge hvornår. Du vil kunne udfordre sig selv og dine muskler, da der er flere vægtklasser, så du kan udvide din vægt. En anden fordel er, at du ikke selv skal have plads til redskaberne i hjemmet. Derudover er der, i de fleste træningscentre, faste åbningstider, og dette er både en fordel og en ulempe. Det kan nemlig også give en motivation at skulle nå op og træne inden for et bestemt tidspunkt.

Ulemper ved udetræning

Det er bestemt ikke billigt at træne i et træningscenter. Prisen er afhængig af træningscenteret, men det kan også give en motivation at man betaler så mange penge på at gå der, så skal man da også udnytte det for alle pengene. Mange mister desværre gejsten når de skal til at tage sig sammen til at komme afsted. Det tager tid at komme til trænings, hvis man skal med det offentlige, og det kan være noget af en lyseslukker, hvis man skal bruge alt for længe på transporten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *