Kontorergonomi

Dengang internettet blev tilgængeligt for alle, var vi mange, der brugte mange timer foran skærmen. Det var spændende. Det var ikke så farligt som nu. Det var ny og givende teknologi. Mange af os fik indsigt i ting, vi slet ikke havde overvejet, kunne være forstyrrende, forskønnende eller bare ligegyldige elementer i vores liv. Vi sad foran skærmene i timevis. Vidste intet om de skader, det forvoldte os. Heldigvis ved vi meget mere om det i dag. Vi ved, at det er usundt at sidde ved et skrivebord i timevis. Vi ved, at vi falder sammen i ryggen. Vi ved også, at vi skal lære at sidde ved et skrive bord. Men ved vi, at vi faktisk er mange, som er efterspurgte på arbejdsmarkedet, som har alvorlige arbejdsskader som følge af dårlige arbejdsstillinger for år tilbage? Der er mange af os. Vi har problemer med ryggen, hoften, læggene osv.

Hvad gør man?

Hvad kan du gøre for at få os ind på arbejdsmarkedet igen? Vi har jo ofte valgt at få en særlig pension, som vi kan leve beskedent, af. Du kan vælge at tilbyde os en af de ergonomiske kontorstole, som findes på markedet. Det behøver ikke altid at være en af de der specialstole, som også findes. Bare en ergonomisk kontorstol, der hjælper os igennem en lang arbejdsdag.

Vi er jo ikke helt unge. Vi har lagt de store partyweekender bag os. Vi har prøvet lidt af hvert. Vi ved, hvor vores begrænsninger er. Det betyder ikke, at vi ikke kan arbejde. Det betyder ikke, at vi ikke er effektive. Vi er et aktiv for din virksomhed netop, fordi vi har erfaringen, uddannelsen og ved, hvad det vil sige at være en småbørnsfamilie. De fleste af os har allerede været igennem det her med små børn, sygdomme og stress. Vi ved, hvordan vi skal forholde os, så der er god grund til lige at overveje at investere i ekstra gode kontormøbler. Ergonomiske kontorstole er en af de ting, som du bør overveje. Ikke kun til de ældre medarbejdere. De unge har måske også brug for lidt hjælp i hverdagen på arbejdet. Der kan være tale om et problem med ryggen. Et problem med hoften. Det sker jo, at vi ikke bliver født helt perfekt!

Specielle stole hjælper

Så hvis jeg var arbejdsgiver i dag, så ville jeg helt bestemt kigge på, hvem mine medarbejdere er. Har de brug for specialstole, eller har de bare brug for, at der er lidt mere komfort, end hvad en almindelig kontorstol kan tilbyde?

Den lille investering, der skal til, bliver helt sikkert vundet tilbage i kraft af effektive medarbejdere, glade medarbejdere og et godt arbejdsmiljø, hvor alle føler sig velkomne. Og nej, det behøver ikke altid at være møbler i de seneste modefarver, som ugebladene forslår. Du kan sagtens finde ergonomiske kontorstole med betræk, der er tidløse. Og skal der lidt spræl ind på arbejdspladsen, så kan du også finde specialstole med smarte betræk, der virkeligt vækker opsigt. Valget er dit. Men tænk over det. Tal med dine medarbejdere om det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.