Mænd og Botox?

Vi har alle sammen set et eller andet billede af en kvinde, der har fået en forfejlet behandling med botox. Vi har set billeder af kvinders ansigter, der er helt ude af proportioner. Fx så har hun fået større læber. Læber så store, at de ligner balloner, der springer ud af munden på hende. Skræmmebilleder. Nogle af os har også hørt en veninde beklage sig, over at hendes datter hele tiden beder hende om ekstra lommepenge, så hun kan spare sammen til at få større læber. Det er datterens store ønske. Nogle af os bliver chokerede over billederne og over datterens ønske – hun er jo smuk, som hun er! Andre trækker på skuldrene og er ligeglade.

Proportioner

Kvinderne, der har fået et ansigt, der er ude af proportioner, er selv skyld i det, tænker vi måske. Men har du tænkt på, at skønhed ikke kun er noget, kvinder tænker på. Mænd tænker faktisk også over, hvordan de ser ud. Og de får også botox behandlinger. De får måske ikke lavet større læber så ofte som kvinder. Men de får med sikkerhed gjort noget ved kæberne – eller de får en rynkebehandling, så panden ikke længere er så rillet.

Vi ser dog sjældent billeder af mænd, der har fået fejlbehandlinger. Meget sjældent. Det kan godt være, at vi kan se, at der er blevet gjort noget ved en overlæbe. Den er ligesom lidt stiv i det. Men det er det. Og hvorfor det?

Er kvinder mere forfængelige?

Er det, fordi kvinder er mere villige til at bruge deres krop? De har ikke store problemer med at indrømme, at de gerne vil gøre noget, så de kan være smukke. Er det, fordi mænd er nogle slapsvanse som ikke tør? Jeg tror det ikke. Jeg tror bare, at fordi vi lever i et samfund, hvor kvinder kaldes for det smukke køn, bliver der fokus på kvinders fremtoning. I højere grad end mænd. Ikke at der ikke også findes smukke mænd. Der er mange smukke mænd. De bliver bare ikke fotograferet lige så ofte.

Mænd er også forfængelige

Er der noget galt med mænd, der bruger botox eller fillers? Intet. Slet ikke noget. De vil bare gerne se bedre ud. Det kan være, at de har haft et svært liv, som har givet dem dybe rynker i panden i en meget tidlig alder. Det kan være, at de synes, at deres kæbe ikke er maskulin nok. Og når en mand ikke føler sig maskulin, ja så skal der vel ikke så meget til, at de mister selvtilliden? Det kan give problemer for dem. Skal de ikke have lov til at få et bedre liv, hvis en lille botox behandling kan hjælpe dem til at få selvtilliden tilbage?

Indrøm det bare: Som kvinde værdsætter du en mand med selvtillid. Han imponerer dig, når I lige har mødt hinanden. Når du så lærer ham at kende, og kan se, at han også er svag på nogle punkter, så ved du dog også, at han er stærk, fordi han faktisk gør noget for sig selv. På den gode måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *