Intranet fra Microsoft

Vi har bevæget os ind i en digital verden. Alle er på nettet! Vi taler med hinanden via forskellige platforme. Vi modtager undervisning online. Vi kan købe digital kunst. Vi kan købe alt – lige fra en simpel skruetrækker til en avanceret, ny bil – via internettet. Og ja, vi er blevet fritaget for at skulle printe en masse papir ud, når vi skal i kontakt med det offentlige. Alt sker digitalt. Vi har ikke længere brug for papirmapper, der er overfyldte, og som går i stykker. Vi kan holde styr på vores regninger digitalt. Det er en lettelse. Vi har ikke brug for store skuffer eller reoler, hvor vi skal opbevare kopier af betalte regninger, vigtige, personlige dokumenter mv.

Alt er i skyen

Alt ligger i skyen. The Cloud. Ja, vi bruger faktisk heller ikke kontanter længere. Vi betaler digitalt via betalingskort, som er forbundet til vores bankkonto, som vi naturligvis tjekker via vores e-bank. På vores arbejdspladser er vi også digitale. Her bruger vi også alle de applikationer, som vi kender så godt. Vi har måske et Microsoft 365 intranet, som bevirker, at det er nemt for os at finde de oplysninger, vi har brug for, når vi skal løse en bestemt opgave. Vi bruger intranettet til at kommunikere med vores kollegaer. Vi får nyheder om, hvad der sker i virksomheden via intranettet. Og det er super. Vi har alle en fælles forståelse for, hvordan vores Microsoft 365 intranet skal bruges. Og de fleste af os er ikke bange for at udforske det.

Vi kender jo Microsoft

Vi kender allerede til, hvordan Microsoft applikationerne fungerer. Det er derfor ikke nyt for os pludseligt at skulle bruge et intranet. Måske kommer vi i kontakt med et intranet første gang, når vi tiltræder vores første job. Det er slet ikke usædvanligt. Det kan måske være lidt besværligt at vænne sig til intranettets design, fordi det måske ikke ligner det, vi kender fra applikationerne. Men efter ganske få timer, så er designet ikke et problem. Microsoft 365 intranettets funktioner ligner jo de funktioner, som vi kender fra andre applikationer. Du spørger sikkert dig selv, om hvorfor mange virksomheder har et intranet, når vi lige så godt kan arbejde sammen via de applikationer, som vi allerede bruger, og som ligger i skyen. Godt spørgsmål. Men der er dog en god pointe i, at virksomheder har intranet. Det handler om effektivisering af arbejdsgangene for enkelte arbejdsopgaver. Ikke to virksomheder er ens. Og de har derfor hver især brug for at give deres medarbejdere de bedste arbejdsbetingelser, så opgaverne kan blive udført.

Microsoft Intranet er et mødested

Her er det, at et Microsoft 365 intranet kommer ind i billedet. Det kan nemlig designes, så det letter hver enkelt medarbejders behov. Og det afføder bedre teamarbejde. Sagt på en anden måde: Et Microsoft 365 intranet er mødestedet og instrumentet, som mange virksomheder bygger deres konkurrencedygtighed op med. Det sætter hver enkelt medarbejder i stand til hurtigere at kunne finde de data og informationer, som han har brug, for samtidigt med, at det letter kommunikationen imellem medarbejdere, der arbejder på den samme opgave. Og så er der det meget væsentlige, at det er sikkert!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.