Hvad er weight gainer?

Weight gainer er simpelt fortalt en blanding af proteinpulver og kulhydrater.

Forskellen mellem proteinpulver og weight gainer ligger i mængden af protein. Weight gainer indeholder typisk omkring 30 gram protein pr. 100 gram og omkring 70 gram kulhydrater. Af de 70 gram er ca. 25 gram sukker.

Forskellen i de 2 produkter ligger altså i, at der er tilsat kulhydrater til weight gainer for at få dig til at gå op i vægt.

I de billige protein pulver vil indeholde mere kulhydrat end de dyrere produkter.

Hvad er fordelene ved weight gainer?

Der er flere gode grunde til, at weight gainer kan være bedre at spise efter en hård omgang træning end proteinpulver.

Dette er, fordi kroppen efter en hård omgang træning har brug for følgende 2 ting.

  • Der skal sættes i gang med muskelopbygningen med proteiner.
  • Kroppen skal tilføres energi, hvilke sker via kulhydrater.

Sammensætningen af weight gainer er præcis det med en kombination af ca. 60 % kulhydrat og 30 % protein plus tilsat kostfibre, salt, kalk og fedt.

Der findes mange steder, hvor det er muligt at spare penge og købe billig weigh gainer og billig protein pulver.

Hvad skal jeg være opmærksom på, hvis jeg begynder at spise weigt gainer eller proteinpulver?

Weight gainer og protein pulver er et kosttilskud der tages når du træner. Både for at restituere hurtigere og for at få en større krop.

Udfordringen er altså ikke at spise mere end kroppen har brug for, for at nå de 2 mål. En af ulemperne ved weight gainer er, at du indtager en masse kulhydrater, der, hvis du spiser for meget, vil ende med at gøre dig fed.

Hvis du i forvejen har en krop, der har nemt ved at tage på, eller du ønsker at tabe dig, er det vigtigt ikke at spise weight gainer, men derimod finde et andet kosttilskud, der ikke har det som mål.

Hvis du derimod har trænet længe uden at have fået en større muskelmasse eller har et højt stofskifte, kan weight gainer være en god måde at opnå en større vægt.

Det kan også være en god måde at få lidt ekstra energi i løbet af dagen, eller hvis du f.eks. ikke spiser morgenmad, men gerne vil starte dagen med lidt ekstra energi.

For at få mest ud af kosttilskuddet er det vigtigt, at du indtager det på det tidspunkt, hvor din krop har mest brug for det. Enten lige før træning eller lige efter.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.