Bimeon

Søg på nettet

Artikler

Humor og arbejdsglæde

Jeg har en kollega, som jeg simpelthen ikke kan placere i mit system. Forstå det sådan her: Jeg har altid haft en tendens til at placere mennesker i små bokse inde i mit hoved: Sød, sjov, ligegyldig, kedelig, effektiv, osv.
Denne kollega kan jeg ikke placere. Han virker flink og dygtig. Jeg ved, han er gift og har to store døtre. Hans kone arbejder som lærer. Eller rettere, hun leder en afdeling op universitetet. Hel almindelig familie. Han er ikke en grim mand, men eller ikke sådan en Adonis. Han er for tynd. Men jeg ved, han gør meget ud af at holde sig i form. Deltager i firmafodbold og den slags.

Humor på arbejde

Jeg plejer at være den første, der møder ind på kontoret her i banken.
Men så en dag, da jeg kom på arbejde, så sad han ved sit kontor. Jakkesæt og slip og ja, vi har den her dresscode, vi skal følge. Det gør han også. Men den dag kom jeg altså til at grine højt.
Han havde taget en af de her røde klovnenæser på. Det så bare helt vanvittigt ud. Han sad dér på sin plads helt alvorligt og var ved at skrive en rapport. Helt opslugt af arbejdet, iført pænt jakkesæt og klovnenæse. Jeg gik hen til ham og spurgte ham, om han har et fritidsjob som hospitalsklovn. Han blev helt forskrækket, da jeg afbrød ham i hans koncentration.

Han kiggede på mig og svarede, at nej det har han ikke, men han syntes, at vi mangler noget humor på arbejdspladsen, så han havde tænkt, at han ville forsøge at få folk til at smile, når de mødte ind i dag, mandag morgen.

Et godt grin

Jeg måtte indrømme, at det var lykkedes for ham at få mig til at smile og grine. Over den næste, halve time, da resten af mine kollegaer mødte ind, var der massevis af grin og kommentarer om klovnenæsen. Jeg syntes, det var utroligt flot, at han kunne gøre det. Og ja, han havde faktisk succes med at få folk til at smile. Cool.
Det var en rigtig god start på ugen.

Selv ville jeg ikke kunne have gjort det. Det tyder vist på, at han er en ret stærk personlighed. Og hans familie har det vist sjovt derhjemme. Hvis han kan finde på den slags små, skægge indlæg her på arbejdspladsen, hvad kan han så ikke finde på derhjemme?
Det sjoveste var faktisk, at han havde sjove svar på alle kommentarerne, han fik. Vi fik grinet meget, inden kunderne begyndte at komme til deres møder.

Alvor og sjov

Nu er min kollega også en alvorlig mand, og han tager sit job meget seriøst, så han lagde næsen fra sig, når han havde møder med kunder. Men det var alligevel en oplevelse at se ham få sine kunder gjort glade ved at bruge en humoristisk tilgang til problemerne, de skal have løst. Måske er det grunden til, at han har meget travlt til hverdag. Han er rigtig god til at fortælle gode – og dårlige – nyheder på en måde, så folk kan se det positive eller få deres glæde forstærket.

Du bør faktisk besøge ham her: https://runegreen.dk/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *