Gør hjemmet til en personlig ramme

For mange kan det virke som et dilemma, at man både skal skabe et praktisk hjem, som fungerer i de pressede situationer, men samtidig også gøre det rart og hyggeligt. Der er dog ingen grund til panik, for det kan sagtens være foreneligt at gøre begge dele. Det kan du få et indblik i her.

Du har sikkert ofte hørt undskyldningen fra andre. ”Det er ikke fordi, jeg ikke gerne vil gøre det hyggeligt, men det skal jo også være praktisk for os alle.”. Der er dog slet ikke grund til nødvendigvis at skille de to ting ad, for æstetik, hygge og funktionalitet kan altså sagtens fungere sammen i rigtig mange sammenhænge.

Mange gange handler det bare om at fokusere på, hvad man mest har brug for. Er det vigtigt, at man kan skabe hygge i hjemmet, så er det sikkert også på sin vis en funktionel ting. Uanset hvad handler det ofte om at være i stand til at skabe noget personligt, som man føler er genkendeligt. Det er nemlig det, som er med til at gøre hjemmet trygt, når man kommer hjem fra noget mindre vant.

Pejs

Det er oplagt at starte med at nævne en pejs, som jo på mange områder er indbegrebet af hyggelige stunder. En pejs kan i høj grad samle mennesker, og der skabes ligesom en helt særlig ro, når man sidder samlet rundt om flammerne og taler. Samtalerne bliver behagelige og stemningen god, fordi folk sænker skuldrene lidt ekstra.

Vil du have den optimale form for hygge, kan du overveje en gulv biopejs. Disse fås i mange typer og i forskellige prisklasser, men til fælles har de, at de giver noget helt unikt nærværd i hjemmet, som man altså ikke rigtig får på andre måder. Du kan både få de helt klassiske, som mange synes er mest hyggelige, og så kan du selvfølgelig få nogle mere moderne udgaver, som for nogle passer bedre ind i den generelle stil i hjemmet.

Pejse fås typisk i tre forskellige slags. Der er de indsatte, som bliver en del af væggen, og som også typisk koster en del mere end de andre modeller. Så findes der de væghængte biopejse, som også kan være virkelig hyggelige, fordi de kommer lidt op og ikke nødvendigvis skal være i centrum. Det kan fungere som en slags pynt på væggen.

Og så findes der altså som sagt gulvmodellerne, som af mange betragtes som de rigtige pejse, fordi det er de mest almindelige og velkendte. Vil man gerne holde sig til det traditionelle, er det derfor det oplagte valg. Gulvmodellerne er fås dog også i mere fancy udgaver, som kan passe ind i et meget moderne hjem.

Plads til ro

Når man indretter hjemmet, er det ofte en god idé at have fokus på at skabe ro. Der skal være nogle åndehuller i et hyggeligt hjem, og man kender kun selv måden at få det til at ske. For nogle er det vigtigt at have nogle kroge at kunne trække sig tilbage i. For andre er det meget vigtigere, at der er god plads, så man kan være hele familien samlet de samme steder.

Stil dig selv nogle spørgsmål, som kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad der er dine vigtigste prioriteter.

Hverdagshygge

Når man taler om et hyggeligt hjem, er det ofte en god idé at tænke på de hyggelige elementer, som opstår i hverdagen. Selvom der selvfølgelig kan være stor forskel på hverdage og særlige anledninger, så er det altså vigtigt, at man også lever, hvor man er. Derfor skal man kunne sætte pris på hverdagens hyggelige stunder, og det starter ofte ved indretningen.

Måske kan man sætte fokus på, hvordan man skaber hyggelige rammer omkring middagsbordet. Selvom det nogle gange går lidt stærkt, er det måske netop her, man bruger mest tid sammen. Her kan man få vendt nogle ting, og man kan få sænket skuldrene for en stund. Derfor er det også vigtigt, at rammerne er gode.

Det kan handle om den rette belysning, så det er behageligt at hænge ud ved spisebordet. Det kan også tænkes, at man skal have et større fokus på de stole, man sidder ved, så man får en optimal og behagelig spiseoplevelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *