Gode råd til køb af seng

Der er mange elementer, der skal tages med i overvejelsesprocessen, når du planlægger at købe en ny seng. En seng er et stort køb, der skal følge dig i mange år. Derfor er det vigtigt at man vælger en seng af en ordentlig kvalitet og tænker på, hvad der er bedst for ens krop. Kroppen tilbringer mange timer i sengen, og den skal derfor sikre at man får den mest optimale søvn.

Tænk på længde og bredde som det første

Start med at tænke på dit behov for sengens længde og bredde. Hvor mange skal sove i sengen? Kommer der ofte til at sove børn sammen med jer? Så kan det være at valget skal falde på en seng med ekstra bredde. Hvis du nærmer dig de to meter i højden, kan det være at længden på sengen også skal afspejle det. Så er en seng med ekstra længde, det mest optimale valg for at få den bedste søvn. Få gode råd her til at vælge den bedste seng.

Hård eller blød?

Der er forskellige retningslinjer, man skal følge, når det kommer til om madrassen skal være hård eller blød. Døjer man med rygproblemer, bliver der ofte anbefalet en hårdere madras, for at undgå at kroppen synker sammen i den bløde madras. Derudover betyder vægt også en del for valg af madrassens hård- eller blødhed. Vejer man for eksempel over 95 kg, anbefales der en fastere madras end der anbefales til folk under 75 kg, der i stedet kan have gavn af en blødere madras. Foretrækker man en hård madras, men gerne vil have en blød soveoplevelse, kan et godt kompromis være at købe en blød topmadras. Så får man det bedste fra begge verdener og undgår ondt i kroppen og ødelagt søvn.

Tilbehør kan give en bedre sengeoplevelse

Inden man køber en ny seng, kan man overveje om sengen skal bruges til mere end bare at sove i. Skal man se fjernsyn, læse bøger eller måske amme om natten, kan en elevationsseng være en virkelig god idé, da de hævede hoved- og fodender kan give en mere behagelig stilling. Sengegærder er også en funktionel og flot måde at udsmykke soveværelset på. Sengegærder tillader, at man kan sidde blødt op i sengen med rygstøtte, og så giver de sengen og soveværelset et samlet løft.

Udseendet af sengen betyder en del i soveværelset

Det er ikke kun funktionaliteten af sengen der betyder noget i soveværelset. Selvom man har valgt den bedste seng til sit behov, skal sengen også være pæn at se på og passe til resten af indretningen i soveværelset. Heldigvis er der mange muligheder for at give sengen et personligt og moderne udseende, så den passer lige til ens smag. For eksempel er sengerammer en god måde at personliggøre sengen på, og dermed få den til at se endnu mere eksklusiv ud. Nogle sengerammer kommer også med indbygget opbevaring under sengen, der ofte er en stor hjælp, da det bidrager til sengens overordnende funktionalitet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *