Frakendt kørekortet

For godt et halvt år siden fik en tur til Hjørring i Nordjylland stor betydning for de kommende 6 måneder af mit liv.

Når det utænkelige sker, at man får frakendt sit kørekort og skal starte generhvervelsen – Hvad skal man gøre og hvilken betydning har det? Hvilke regler er der når man har kørekort til forskellige kategorier? Jeg fandt svaret på Teoritimen.dk

Jeg skulle hjælpe med at undervise i førstehjælp til en virksomhed i byen, som havde weekendkursus for deres ansatte. Da kurset var forbi, var det på tide at drage hjem og lige som så mange andre har jeg nok en lille tendens til at køre lidt stærkt, når arbejdsdagen er omme.

Lige som jeg kører ud af Hjørring by, kommer der et lyskryds omkring 400 meter længere fremme og lige foran mig kører en knallert med nok 45 km´t. Jeg træder på speederen og overhaler knallerten inden jeg kommer frem til lyskrydset, hvor jeg skal svinge til højre. Men da jeg når frem til lyskrydset, kan jeg se en politibetjent i vejsiden, som vælger at vinke mig ind til siden. Til at starte med overvejede jeg ikke hvilken hastighed jeg havde kørt med i byen, men mere om jeg havde mit kørekort på mig.

Generhvervelse af kørekortet

Politibetjenten fortæller mig efterfølgende, at jeg har kørt 81 km´t og den højest tilladte hastighed er 50 km´t, hvilket var en markant overtrædelse af færdselsloven. Betjenten forklarede at jeg ville få frakendt mit kørekort betinget, hvilket betød at jeg nu skulle op til en ny teoriprøve og køreprøve hos politiet, før jeg kunne få mit kørekort tilbage. Hvis jeg dumpede teoriprøven to gange, ja så ville jeg få frakendt alle kategorierne på mit kørekort.  

Mine første tanker var, hvad koster det at generhverve sit kørekort efter en frakendelse, skal jeg have hjælp fra en kørelære eller køreskole, hvad nu hvis jeg ikke består teoriprøven eller køreprøven og hvor mange gange må man dumpe teoriprøven inden man skal starte forfra?

Først var jeg overbevist om at jeg let og elegant ville komme igennem både teoriprøven og køreprøven eftersom jeg har været bilist på de danske veje i næsten 18 år. Men jeg blev meget klogere efter en samtale med en tidligere generhverver som også havde haft frakendt sit kørekort.

Teoriprøver online og køreskoler hjælper dig på vej

Der er heldigvis mange muligheder for, at få hjælp når man er generhverver, men ikke alle er klar over hvor de skal starte. Mit problem var, at jeg ikke havde nogen ide om hvem jeg skulle kontakte, da jeg sjovt nok aldrig havde prøvet at få frakendt mit kørekort før.

Jeg kunne ret hurtigt konstatere, at sandsynligheden for at bestå teoriprøven og køreprøven uden hjælp fra professionelle ville nærmest være umulig. Så jeg valgte at tage kontakt til en køreskole og bestilte adgang til teoritimens online teoriprøver. Efter jeg havde bestilt adgang til teoritimen kunne jeg teste mig selv på nogle af de bedste teoriprøver der findes online (Efter min mening) og teste de tekniske spørgsmål som der ville kommer til køreprøven.

Nervøsiteten kom for alvor frem efter mit møde med køreskolen – mest af alt fordi der var utroligt mange administrative dele som f.eks at sende generhvervs ansøgning, kontakte borgerservice for at bestille teoriprøve og køreprøve og have alle papirerne på plads inden jeg kunne op til teoriprøven hos politiet. Og hvad værre var, at hvis jeg dumpede teoriprøven to gange ville jeg skulle starte fuldstændig forfra med at tage kørekort.

Altså jeg ville skulle gennemfører noget der svarer til 60 teorilektioner, et utal af kørelektioner og en pris på omkring 13-15.000 kr.  Men køreskolen var behjælpelige med at booke både teoriprøven og køreprøven, så den del slap jeg selv for.Generhverv Tips

Jeg bestod

Heldigvis bestod jeg teoriprøven med 0 fejl efter, at have brugt teoritimens teoriprøver, hvorefter det handlede om at få nogle køretimer hos køreskolen i en skolevogn. Ja en skolevogn… Reglerne til generhverv gør, at du IKKE må tage køreprøven i din egen eller andre almindelige personbiler. Derfor kunne jeg leje køreskolens skolevogn til en god pris, når jeg skulle op til køreprøven hos politiet.

Det kan kun anbefales at man får nogle timer bag rattet i en skolevogn sammen med en kørelærer, som virkelig kan fortælle hvad du skal være opmærksom under kørslen – især fordi der er så mange nye ting som der bliver lagt vægt på til køreprøven i dag.. Spejl, spejl, skuldre osv.

Køreprøven gik også som den skulle og jeg fik generhvervet mit kørekort – og jeg har aldrig været så glad ved at betale lidt mere for at få et par køretimer og adgang til online teoriprøver som nu. Jeg har sparet utroligt mange penge, da jeg er ALDRIG havde bestået hverken teoriprøven eller køreprøven uden hjælp.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *