Oplevelsesgaver – oplevelse i gaveform

Oplevelsesgaver er en gave lidt ud over det sædvanlige. Du har muligvis selv prøvet at modtage gavekort til diverse forretninger. En oplevelsesgave er en adgang til en unik oplevelse nøje udvalgt af giveren med tanke på modtageren.

Du kender det måske, at det står og skal til fødselsdag, bryllup eller andre formelle lejligheder, og ikke ved hvad du skal give i gave? – Så er oplevelsesgaver lige sagen. For man kan vælge noget meget personligt til ham/hende/dem, eller man kan vælge noget mere åbent. Ikke mindst, kan man også give et gavekort, så modtageren selv kan vælge sin oplevelse. Så bliver det bare ikke nemmere. 

Hvorfor skal man vælge en oplevelsesgave?

Modsat et gavekort til en forretning, hvor du kan gå ind og vælge parfume, tøj eller andre produkter, vil en oplevelsesgave blive husket. Oplevelsesgaver skaber minder og noget at snakke om i fremtiden. Skal du give en gave til et familiemedlem, en nær ven eller din kæreste, så er du helt sikkert en af de personer, som kender dem bedst. På den måde kan du kaste dem du elsker ud i de helt rigtige oplevelser og give dem et minde for livet.

Minder er noget af det, vi tager med os resten af livet. Modsat et produkt, som bruges op og smides ud. Det er derfor noget helt unikt at kunne give et andet menneske en livsoplevelse – Helene Rasmussen, Skribent på Topsund.dk.

Du kan jo også tænke dig selv ind i planerne og forære en oplevelsesgave som er planlagt som en invitation til at du og modtageren deler en oplevelse sammen. Du kan også overraske modtageren ved at give en oplevelsesgave for to. Modtagerens samt modtagerens kæreste kunne være i tankerne. Og i hemmelighed kan du købe den samme oplevelsesgave til dig og din kæreste, hvis du har sådan en. Du kan, når du giver oplevelsesgaven, have planlagt dag og tidspunkt, men hvad modtageren ikke ved er, at du også står der på dagen klar til at overraske. Og i går derfra med en oplevelse i sammen kan dele hele livet.

Hvilke oplevelser kan man vælge?

Der findes flere hundrede forskellige oplevelser man kan vælge imellem, og det er netop det gode ved det, fordi man kan gøre gaven mere specifik til modtageren. Der er både oplevelser til kvinder, som fx hvor man kan blive stylet som en filmstjerne med hår og makeup eller en luksus ansigtsbehandling. Til mænd kan man vælge en oplevelse med fart på, fx en tur i en racerbil, eller måske en helikoptertur? Der findes også oplevelser til børn, som kunne være 2 cirkusbilletter eller hvad med et flødebollekursus? 

Leder du efter en gave til par, så er der også rigtig mange valgmuligheder. Der er flere forskellige ophold som fx. kropophold, hotelophold, wellness ophold for 2, rejser mm. Selv er der oplevelser der er specifikke for grupper, hvis du sammen med grupperne, hvis invitere dem ud på lidt action, istedet for de sædvanlige samlinger foran playstationen. Hvis du er kvinder og vil ud og hygge med veninderne, så er der også oplevelser her at finde. Måske i finder det sjovt at tage til et latter-event eller tager til vinsmagning.

Det gode ved at der er så mange valgmuligheder er, at du kan vælge lige netop dét der passer til modtageren. Gør det personligt, når du ved at din veninde elsker sushi, så inviter hende på et sushikursus. Eller skal du til fødselsdag hos fætter Hans, som du ved elsker øl, så inviter ham til sin egen ølbrygning. 

Der behøver ikke nødvendigvis at være en anledning til at give et oplevelsesgavekort. Du kan også give et, hvis du synes at den sædvanlige samling i hjemmet, er for ensformigt, men hellere vil starte dagen med at dyste familien i en omgang gocarts. Det giver lige pludselig en anden stemning. Det giver glæde, oplevelser og minder. 

Hvor køber man oplevelsesgaver henne?

Der findes mange forskellige muligheder for at købe oplevelsesgaver. Med den stigende efterspørgsel efter forskellige oplevelser, er der samtidig dukket flere udbydere af oplevelsesgaver op.

Smartbox

Du kan eksempelvis kigge på en Smartbox, hvor du har mulighed for at give en middag eller et spa- og wellnessophold i netop den prisklasse, som passer dit budget. Hvis du er i tvivl, kan du også købe en Smartbox på et valgfrit beløb, som gør det muligt for modtageren at gå ind og vælge sin helt egen Smartbox-mulighed. Det er altså stadig en adgang til valgfrihed på hylderne, som i sidste ende vil give modtageren en oplevelse, de aldrig vil glemme. Det praktiske ved en Smartbox er, at de oftest findes i dagligvarebutikker ved deres helt eget stativ. Hvis du er i tidspres, kan du derfor smutte forbi Føtex eller Kvickly, eller en tredje dagligvarebutik, og købe en oplevelsesgave.

Go Dream

Go Dream er en anden hjemmeside, som tilbyder over 300 forskellige oplevelsesgaver. Du kan vælge mellem flere forskellige kategorier. Skal det eksempelvis være eventyrligt? Eller har du mere lyst til et adrenalinsus? Måske du er mere til afslappet hygge med mad og vin eller kultur? Der er mange forskellige muligheder, og helt sikkert også nogle, du ikke selv i din vildeste fantasi havde tænkt på. Du kan fx gå ind og finde rejserouletten (du må selv finde ud af, hvad denne oplevelse inkluderer). Eller blive pilot for en dag. Du kan også tage på et adeligt slotsophold. Mulighederne er uendelige og kun fantasien sætter grænser for dine drømme.

Duglemmerdetaldrig

Den sidste mulighed er Duglemmerdetaldrig. Ja, og navnet siger vist alt. Her kan du, i skrivende stund, vælge mellem 344 oplevelser. Og de er mange og forskellige! Har du drømt om at køre djævleræs? Eller spise middag i totalt mørke? Måske kaste dig ud i en virtuel verden? Man kan ikke andet end at blive inspireret, når man kigger på deres hjemmeside og opdager den ene overraskende mulighed efter den anden. Ja, hvis ikke det er til en gave, får man selv lyst til at købe en oplevelse!

Lige meget hvor du vælger at købe din oplevelse henne, så går du en god og hurtig ekspedition, da man kan få gavekortet tilsendt med det samme i ens mailbox. Så dette er også en nem og oplagt mulighed, hvis du er i tidspres. Uanset hvad, så vil modtageren(e) af gavekortet få sig en oplevelse der skaber glæde og minder. Og hvem ved, måske man få overskredet sine grænser og får lært noget om sig selv, og finde modet til at gøre noget, man aldrig har turdet drømme om. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *