Motivation med ACT

Der har været meget jammer og mange beklagelser her i virksomheden, som jeg arbejder for. Vi har haft et rigtigt dårligt klima mellem os. Den ene afdeling har forsøgt at underminere den anden. Det har ikke været sjovt. Men nu går det bedre.

Vi røg ind i en ond cirkel, tror jeg, fordi vi var nødt til at afskedige nogle dygtige medarbejdere. Nedskæringerne gjorde, at vi simpelthen ikke havde råd til at beholde dem. Det førte til den meget negative stemning, som vi har haft. Forståeligt nok. Når du ser en kollega blive afskediget, så bliver du bange for, at du også bliver afskediget. HR‐chefen har haft en rigtig dårlig periode. Hun blev meget deprimeret. Det kan da heller ikke være sjovt at sende folk på dagpenge.

Vores virksomhed ligger i Aarhus, og her er mange konkurrenter. Vi havde ikke formået at følge med. Omstillingen kom for sent, og det kunne mærkes – og ses på tallene.

ACT hjalp

Men nu her et halvt år efter den dårlige periode er tingenes tilstand anderledes. Vi har nemlig haft en ACT terapeut fra Aarhus til at hjælpe os med at finde motivationen til at gå på arbejde igen. Vi er rent ud sagt blevet gladere og har forstået, at stridsøkserne, vi fandt frem, ikke fører til noget godt. Vi har lært, at alle kan have dårlige dage, og at det kan komme til udtryk på måder, som nemt kan misforstås af kollegerne. Vi har også lært at være mere forstående og omsorgsfulde over for hinanden.
Mest vigtigt, tror jeg, er, at vi har lært at være ærlige over for hinanden. Vi har lært, at vi bliver stærkere, når vi siger tingene, som de er. I stedet for at pakke tingene ind og lave halve hentydninger så er det bedre, at vi taler rent ud. Det løser problemerne, vi har mellem os. Og når problemerne bliver løst, så kan vi hurtigere komme videre. I stedet for at bruge energien på at gå og være sure så kan vi nu hurtigere få løst arbejdsopgaverne.

At finde en god ACT terapi

Det var nu ikke helt nemt at finde en terapeut, som kunne hjælpe os. Søgningen på google: ”ACT terapeut Aarhus” gav mange resultater, og vi talte med mange af dem, vi fandt. Det var dog ikke alle, som kunne klare problemet, vi havde i virksomheden. Det er et stort ansvar at tage. Heldigvis var de alle sammen ærlige og meddelte, at de ikke ville påtage sig opgaven. Det tog os faktisk mere end en måned at finde en terapeut, som kunne hjælpe. Hun arbejdede intensivt med alle medarbejdere i virksomheden, og det har bestemt givet et godt resultat. Hun er sin vægt værd i guld.

Jeg har været meget glad for terapien. Jeg er blevet glad for mit arbejde igen og har fået sat nye tanker i gang omkring min fremtid i firmaet.
Jeg overvejer bestemt også at kontakte hende, hvis jeg får brug for hjælp på det personlige plan. Jeg kunne virkeligt godt mærke, at hun ved, hvad hun gør og er sit ansvar bevidst. Og så synes jeg, hun er ualmindeligt dygtig. Tager sit ansvar og er ikke bange for selv at sige fra, hvis hun ikke mener, hun kan klare opgaven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *