Glastavler eller opslagstavler?

Vi skal have købt en tavle til vores køkken. Jeg er træt af, at børnenes tegninger falder ned hver gang, jeg åbner køleskabet. Magneterne, vi har, som vi sætter dem fast på døren med, er små, og når de falder ned, bliver de væk. De triller ind i det lille mellemrum mellem opvaskemaskinen og køkkenskabet. Jeg er sikker på, at der ligger en større samling i dér.

Opslagstavler

Jeg har derfor undersøgt, hvad man kan få af opslagstavler til et køkken. Mulighederne er rigtigt mange. Jeg vil gerne have en rigtig stor tavle, så alle tegningerne, og vores ugekalender kan komme op på den. Samtidigt vil jeg også gerne have, at vi kan skrive noter til hinanden på den. Børnenes skoleskemaer skal også kunne være på den.

Glastavler

Jeg har set, at man kan få glastavler i mange forskellige størrelser. Den, som vi skal have op i køkkenet, skal hænge på væggen overfor køleskabet bag ved spisebordet. Ja, jeg fandt faktisk flere glastavler, som jeg synes, er rigtigt flotte. Man kan også få dem i flere forskellige farver. Det kunne være ret smart.

Det, som jeg ikke var klar over, da jeg kiggede nærmere på glastavlerne, er, at der også skal købes en masse udstyr. Der skal købes særlige magneter, specielle skriveredskaber, og så skal der naturligvis også købes en, udvisker, så noterne, vi skriver, kan slettes, når de ikke er aktuelle længere. Og i tillæg til det, så skal der købes holdere til det ekstra udstyr. Hylder eller holdere til fx pennene.

Alt det der ekstra udstyr er som regel i flot design. En hylde, som man kan lægge pennene og viskeren på, ødelægger ikke det samlede billede. Men alligevel. Børnene taber jo tuscherne, og ofte glemmer de at samle dem op. Måske kan få et bæger, eller et krus, man kan stille dem i.

Hvad koster glastavler?

Jeg ved ikke, hvor meget sådan en glastavle, som jeg har set, koster. Men hvis der hele tiden skal købes nyt tilbehør, så er jeg ikke sikker på, at det er den ideelle løsning.
Måske vil det være bedre med en god, gammeldags opslagstavle, som er lavet af kork. Det vil bare kræve nåle og tegnestifter. Det synes jeg ikke om. Ét er, at jeg stikker mig på nålene, hvad med børnene? Det vil sikkert få forbruget af plaster til at stige.
Nej, det går ikke. Så vil jeg hellere have en simpel glastavle. Børnene må så være tilfredse med almindeligt tegnepapir og almindelige farveblyanter. De kan sagtens sidde og tegne ved spisebordet. Og det er nemt at gøre rent, hvis de tegner på det.

Ja, det bliver min løsning, tror jeg: Jeg skal have en almindelig hvid tavle, selvom det ville være flot med flere glastavler i forskellige farver. En hvid én, som kommer med magneter og skriveredskaber, vil være fint. Tavlen vil jo alligevel blive dækket af kalender, tegninger, skoleskemaer og de andre almindelige magneter, som vi har købt som souvenirs fra vores ferier, så idéen med flere farver er lidt forkert. En farvet, men mindre glastavle kan jeg så købe til vores entré. Det skal stadig være til ophængning på væg a la disse: https://justmore.dk/lintex-glastavler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *