Bimeon

Søg på nettet

Artikler

Din bedemand hjælper med begravelsen

Når der skal afholdes en begravelse eller bisættelse i Danmark, er det normal praksis, at man bruger en bedemand. Det er der mange årsager til, fortæller vores egen bedemand i Esbjerg.

Sorgen indsnævrer vores kapacitet

Når nogen går bort, vil der altid stå nogen tilbage, som er ramt af hændelsen. Det kræver nemlig stor omstilling at forstå, at livet nu må gå videre uden en helt særlig sjæl i det. Faktisk kan den omstilling være rigtig svær. Der skal kæmpes med sorg og store følelser, og det er noget, som efterlader os med et meget begrænset overskud. Tilbage er der dog også mange forpligtelser, som kræver, at man har overskuddet til at klare dem. Men da det sjældent er tilfældet, indkalder familierne hjælp fra en bedemand.

Bedemanden kan tage sig af de lovmæssige og praktiske opgaver, som der er, når nogle skal ”udmeldes” fra livet. Der skal indberettes, der skal måske forberedes dokumenter til en skifteret, der skal måske ansøges om begravelsesstøtte og meget mere. Det kan være vanskeligt at sætte sig ind i disse områder, hvis man slet ikke har tid, lyst eller overskud.

Et af de afgørende formål for bedemanden er derfor at være drivkraft på at disse ting ordnes, mens familien får lov til at fokusere mere på bløde opgaver. Dette er jo blandt andet at være inde over den ceremoni, der skal foregå. Her kan familien nemlig selv vælge de sange og salmer, som giver mening. Desuden skal præsten afholde en mindetale i kirken, hvilket stiller krav til, at der inden har været en samtale mellem præst og familien, så præsten er i stand til at tegne et billede af den person, som takker af for evigt.

Desuden er det værd at bemærke, at bedemanden har praktisk erfaring og samarbejdspartnere, hvilket gør det nemt, når der f.eks. skal findes en kiste eller urne, når der skal bestilles gravsten, når der skal laves blomsterbuketter eller kranse, når der skal indrykkes en dødsannonce til avisen og meget mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *