Det med gulve

Vi er ved at renovere vores lille kolonihavehus. Det ligger på Amager. Jeg har fået det af mine forældre. De købte det for mere end 40 år siden og har nu overdraget det til mig, og jeg må gøre, hvad jeg vil, så længe jeg holder mig inden for kolonihaveforeningens regler. Jeg har så mange dejlige minder derfra, så jeg vil naturligvis bruge nogle penge på at få det gjort lidt mere moderne uden at gøre det fuldkomment uigenkendeligt. Jeg glæder mig til at kunne invitere mine forældre til frokost herude til sommer.
Min kæreste er vældig sød til at hjælpe mig med alt muligt. Og det første han gjorde, var at få sat en ny flagstang op i husets lille have. Med vimpel. Den nye flagstang var en fødselsdagsgave, han gav mig, og jeg blev virkeligt rørt over hans søde tanke. Helt i overensstemmelse med min forestilling om, hvordan mit lille kolonihavelod skal være.

Renovering

Her i de sidste måneder har vi været rigtigt flittige med at renovere. Vi har især vægtet at få lagt en lille terrasse, så vi kan sidde der og nyde aftensolen og et glas hvidvin i sommermånederne. Nu er turen så kommet til det indvendige i det lille hus. Vi opdagede, at der er nogle rådne gulvbrædder, så vi besluttede at skifte gulvet. Det er lidt af en operation at skulle i gang med, når man tilhører det arbejdende folk. Men vi har gå-på-modet. Vi har jo den holdning, at vi skal gøre, så meget som vi overhovedet kan selv. Og det vil sige alt. Undtagen de installationer, som det er lovpligtigt at bruge en certificeret installatør til. Fx elinstallationerne.

Gulvene skal fikses

Men nu er det gulvet, det handler om, og det mener vi, at vi sagtens selv kan klare. Det er jo ikke så mange kvadratmeter. Højst 50, måske kun 45. Vi skal nok klare det. Projektet har dog sendt os ud i nogle udfordringer. En af grundene til, at der var gået råd i det eksisterende gulv, er jo, at der er fugtigt. Og derfor tænkte vi, at vi skal isolere, inden vi lægger nye brædder. Og det har vist sig, at det er en større operation, som jeg ikke er sikker på, vi kan klare helt alene. Til at begynde med troede, jeg jo, at man bare lægger nogle bjælker vandret og derefter banker brædder på. Det er da en løsning. Men ikke holdbar. Så jeg begyndte at læse om gulv isolering.

Jeg har lært noget om gulvisolering

Jeg har virkeligt lært noget. Et gulv kan nemlig isoleres på mange måder. Med beton eller andre materialer. Det kan være et problem at få undergulvet helt plant, når man lægger isoleringslaget. Men forleden læste jeg om et materiale, der hedder Thermotec gulve. Det er sådan en slags granulat, man kan lægge på i et lag under gulvet. Det kan så forme sig rundt om fx rør eller kabler. Og det er en fordel. Det gør det meget nemmere at få undergulvet helt plant, så man senere kan lægge det gulv, man skal gå på. Helt klart noget, jeg skal se nærmere på. Jeg kender allerede til det bedste gulvfirma i Jylland: https://a10.dk/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.