Få et mere friskt hjem med friske farver

Malingen er vigtig når du indretter

Hvis dig og din eventuelle familie netop er flyttet, eller blot har lyst til at lave en ny indretning i hjemmet, så er du kommet til den rette artikel. Her vil vi nemlig se nærmere på hvad man særligt bør være opmærksom på, ved denne korsvej i livet. Indretning er meget mere end hvad man ser i de flotte boligblade. Og som med mange ting, så er det bedste råd det mest enkle – start fra grunden og arbejd dig op derfra. Grunden, ethvert hjems udgangspunkt, det er vægge og gulve. Vi stiller skarpt på væggene her.

Fra gulv til loft

Når vi er inden for hjemmets fire vægge, ja så hviler vores øjne indirekte næsten hele tiden på netop dem, væggene. Vores blik fokuserer ikke på væggene særligt ofte, men væggene er altid lige bag det vi ser på, hvad enten det er i samtale, at vi sidder foran fjernsynet, eller vi er i færd med at lave mad og så fremdeles. Hele tiden har vi de ofte hvide vægge i baggrunden, og derfor har væggene også en enorm betydning for vores oplevelse når vi er i hjemmet. Når vi gør rent, så kan vi støve af, støvsuge og vaske gulve, hvilket alt sammen er rigtig godt for husets overflader. Det frisker dem op og vi kommer igen tæt på de oprindelige farver i eksempelvis trægulvet, hvis man har sådan et. Væggene, dem vasker vi dog ikke. Det eneste vi gør, er at fjerne lidt spindelvæv. Derfor risikerer mange mennesker at overse en vigtig del af hjemmet når de indretter på ny.

Væggene er nøglen

Nøglen til en ny indretning er simpelthen smukke nymalede vægge. Som bemærket i det ovenstående, så er væggene en overflade, vi svært kan rengøre. Men det betyder ikke, at den ikke falmer og misfarves med årene. Det gør den, og fordi vi kigger på væggene dagligt, så ser vi det heller ikke. Først når vi flytter et møbel eller et billede ser vi forskellen helt tydeligt. Når man laver en ny indretning, så vil man naturligvis flytte rundt på ting, og så bør væggene fremstå som et problem. Løsningen er dog enkel – få malet! En frisk tur med penslerne og rullerne er den måde man får frisket væggene op. Nu tænker du måske at det er helt uoverskueligt, og det har du nok ret i. Forslaget her er ikke at du selv maler, men at du prioriterer at få en professionel maler ud.

Få professionel hjælp

Hvis noget er værd at gøre, så er det værd at gøre godt. Det er et gammel ordsprog, og det er særligt relevant hvad angår maling, da mange mennesker prøver at male selv, men ender ud med et dårligt resultat. Når man skal lave en skøn indretning, så er det synd at starte ud med vægge der er dårligt malede. Find i stedet en uddannet maler der kan hjælpe. Det vil give jer vægge der står klart og rent i mange år frem, og så risikerer du ikke at fortryde noget senere. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.