Afsted til fysioterapi

Du har været ret uheldig. Du var nede i den lokale fodboldklub her i Valby for at træne sammen med de andre oldboys. I har det sjovt under træningen, og i jeres iver kan det til tider blive en lille smule voldsomt. Fx som i dag. Du blev lige tacklet. Sådan lige på anklen. Du ved godt, at det var et uheld. Men din ankel er altså hævet ret voldsomt. Og du har faktisk svært ved at støtte på foden. Klart. Din ankel har fået et voldsomt slag (spark). Dine medspillere gjorde dog det eneste rigtige, som førstehjælpen fortæller, vi skal: Op med benet og få noget koldt omslag på. Helst en pose med isterninger eller en klud, der er vredet op i iskoldt vand. De fik dig også på skadestuen. I ville gerne være sikre på, at der ikke er sket noget værre – fx en fraktur eller et brud på en knogle.

Ingen brud på knoglen

Heldigvis viste røgten fotografiet ikke nogen frakturer eller brud. Så du slap altså med et grimt slag. Du fik lagt støtte på foden og fik at vide, at du skal holde dig i ro i nogle dage. Øv. Sygemelding. Du fik dog også besked på, at du bør finde en fysioterapeut, som kan hjælpe dig med at genoptræne anklen, så du hurtigt kan komme tilbage til fodboldholdet. I skal jo møde naboholdet om en god måneds tid.

Den bedste fysioterapeut?

Så nu er planen den at i morgen skal du bruge noget, at din første sygedag på at finde en fysioterapeut i København – Valby. Tanken om at skulle besøge en fysioterapeut er du faktisk ikke særlig glad for. Det handler vel bare om at anklen skal have hvile, og at hævelsen skal fortage sig. Ja, det gør det. Men det er nu alligevel fornuftigt, hvis du begynder genoptræningen af anklen hos en fysioterapeut. Der vil nemlig ske det, at hvis du bare farer ud på fodboldbanen, lige så snart hævelsen er meget mindre, så kan du faktisk komme til at beskadige anklen igen. Derved vil du oparbejde et svagt punkt ved anklen, som du vil få meget svært ved at få tilbage til almindelig form igen. Hvis du besøger fysioterapeuten i Valby, så vil han hurtigt kunne vejlede dig til at få anklen tilbage til fuld funktionalitet igen. Det vil tage lidt tid.

Skynd dig langsomt

Men i sådan et tilfælde skal du sige til dig selv: ”Skynd dig langsomt. Ting tager tid.” Hvorfor? Fordi hvis du ikke er tålmodig og ikke samarbejder med fysioterapeuten, så løber du risikoen for, at du oftere vil få en forstuvet ankel. Og dermed vil din ankel blive svagere og svagere, fordi alle strukturerne der (muskler, sener, væv) konstant bliver svækket. Det samme som hvis man ignorerer en tennisalbue for eksempel. Og er det meningen med at spille fodbold? Ikke i dit tilfælde. I dit tilfælde handler det om at træne sammen med kammeraterne og have det sjovt sammen med dem. Bare den ene gang om ugen.

Så: Husk, at når du har fundet en fysioterapeut i Valby i morgen, så ring til ham, og få en aftale, så snart du kan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *