5 tips til at passe og pleje dine negle

Udover at lakere negle og behandle dem ud fra en modetrend, tænker de færreste over deres negle. De er der bare uden egentlig funktion. Men neglene kræver pleje, ligesom meget andet. Ellers risikerer du, at de flækker, sprækker og bliver rillede og tørre.

Og lige så uopmærksom, du kan være på dine negle, lige så meget kan de sige om din egentlige hygiejne. 

Vask dine negle hver dag

For at minimere kontakt med bakterier, så bør du naturligvis vaske dine fingre og negle, når du kommer i kontakt med noget. Rene negle er sunde negle. Dertil skal du dog også huske at tørre dine negle grundigt efter vaske. Især hvis du har planer om at tage neglelak på efterfølgende, da man godt kan komme til at indespærre bakterier under neglelakken, hvilket kan resultere i en bakterieinfektion. 

Fugt neglene med olie

Det lyder måske helt tosset, men faktisk så er negle lavet af hår, og hår skal plejes med olier og masker, for at holde det sundt. Det samme gælder negle. En gang ugen bør du pleje dine negle med en god negleolie for at undgå flossede og rillede negle. Især hvis du er typen der får lavet negle i form af gele, eller akryl, så er det især vigtigt med god pleje. Du kan både få en olie der skal smøres på dine neglebånd, men også på selve neglen. 

Tag et mineraltilskud

Der findes flere forskellige vitamintilskud, som er målrettet dine negle. Du kan fx tage et tilskud af  mineralerne zink og biotin. Her vil du opleve, efter du er begyndt at tage tilskuddet, at dine negle vokser væsentligt hurtigere, og du er nødt til at klippe dem oftere. Det er et sundt tegn.

Hvis du får de mineraler, både din krop og dine negle har behov for, sikrer du sunde negle. Det er med til at styrke dine negle, og på den måde mindsker du risikoen væsentligt for, at du får skader på neglene, eller at de flækker eller sprækker.

Hvis dine negle flosser, kan det være tegn på, at du er i underskud af sundt fedt. Hvis dine negle har tendens til at kurve eller runde, kan det være et tegn på, at du mangler jern eller B12-vitamin. Hvis dine negle er skøre eller buede, kan du mangle kalk eller A-vitamin.

Klip dine negle

Ligesom dit hår, er du nødt til at passe dine negle. Det gør du også ved at klippe dem og på den måde holde dem ved lige. Ved at klippe dine negle, sikrer du at mindske risikoen for at der samles skidt og bakterier under neglene. Dine neglebånd holdes også ved lige, ved at du holder neglene nede. Du kan betragte dine negle som dit hår. Negle er faktisk lavet af samme slags materiale som hår. Det er derfor, det knaser, når du bider negle.

Dit hår kan spalte og blive rug. På samme måde kan dine negle have lettere ved at splintres og flække, hvis du blot lader dem vokse.

Tør hænder og brug handsker

Når du har vasket dine hænder, skal du sørge for at tørre dem grundigt. Det er nemlig vigtigt, at både hænder og alle sider og kroge af neglene tørres, så du ikke risikerer dannelse af neglesvamp. Det er derfor også en god idé at sørge for at have en pakke lommetørklæder eller lignende med dig, hvis situationen skulle opstå, hvor du har behov for at kunne fjerne fugt eller væske.

I forbindelse med rengøring, arbejde eller noget tredje, er det også en god idé at anvende handsker. Både for at undgå våde negle, men ligeledes for at beskytte neglene mod kemikalier eller andet, som kan udtørre og skade dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *