Varmetab i huset

Min mand og jeg har købt et parcelhus i et dejligt kvarter. Vi er glade for at skulle flytte ud af byen. Vi skal væk fra trafikstøjen, trafikkens os og små, lumre rum i lejligheden. Vi skal ud, hvor vi har mulighed for at nyde naturen, se årstidernes gang på nært hold. Huset har, en dejlig have, som vores børn kan få lov til at lege i. Der er allerede en sandkasse sat op. Vi fik at vide, at den har været i haven lige, siden huset blev bygget – tilbage engang i 90’erne. Vi har en masse gode idéer om at skulle dyrke nogle grøntsager i haven og måske også holde en kanin, som børnene har ønsket sig. Ja, det bliver dejligt at flytte i hus.

Loftet skal isoleres

Vi ved dog allerede, at vi skal have gjort noget ved loftet. Da vi så huset kunne vi godt se, at der er en meget mangelfuld loftisolering. Det vil vi have gjort noget ved. Vi talte jo med den her energiekspert, som fortalte os, at det faktisk godt kan betale sig at bruge lidt ekstra penge på at loftisolere sit hus. For det første så kan det give en stor besparelse på varmeregningen, fordi den varme luft ikke bare lige siver ud. Varm luft stiger jo som bekendt op. For det andet vil det betyde besparelser på energiforbruget og dermed på varmeregningen.

Holder også huset køligt om sommeren

Men han fortalte os ikke kun om den økonomiske fordel ved at lave loftisolering. Han forklarede os, nemlig også, at ikke kun kan en loftisolering bidrage til at holde på varmen. Den kan faktisk også bidrage til at holde varmen ude. Og det er noget, jeg sikkert kommer til at sætte stor pris på. Lidt ligesom en god isolering af hulmur kan. Følgerne af de klimaforandringer, som vi har skabt, har vi jo godt kunnet mærke i de sidste par år: Somrene har været meget varme – faktisk farligt varme. Så hvis loftisoleringen kan medvirke til at holde huset lidt køligt om sommeren, så vil jeg blive rigtigt glad. Jeg får det, nemlig direkte dårligt, når det er for varmt. Under alle omstændigheder bliver det rart at skulle flytte derud. Haven, naturen og stilheden bliver nye elementer i vores liv. Vi glæder os rigtigt meget til at komme afsted.

Gode håndværkere

Vi skal bare have lavet nogle aftaler med håndværkere, der kan påtage sig at lave loftisoleringen. Jeg ved ikke, hvor lang tid det vil tage dem at få den lavet. Det er den slags, som min mand har styr på. Han siger, at det ikke behøver at tage dem mere end en enkelt dag. Han kender dem her: https://calidi.dk/

Det er måske meget traditionelt, at det er min mand der ved den slags. Men vi er jo også bare en helt almindelig, traditionel kernefamilie, hvor rollerne er godt definerede. Min mand tager sig af det med reparationer og vedligehold i boligen. Jeg passer børn og sørger for, at dagligdagen kører, som den skal. Vi vil dog gerne være fælles om havearbejdet. Og vi vil naturligvis også forsøge at få vores børn inddraget, efterhånden som de vokser op. De er stadig for små.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.