Genoptræn hjemme hos dig selv

Har du været ude for en ulykke, eller døjer du med en mere kronisk lidelse, så er det vigtigt, at du får trænet helt stille og roligt, så din krop ikke lider overlast. Samtidig er det også meget vigtigt, at du holder din krop i gang og får trænet den, så den stadig kan være stærk og modstandsdygtig.

En god måde at genoptræne eller træne forsigtigt på er ved at træne på en velegnet træningsmaskine, som kan placeres hjemme hos dig selv. Så har du altid fri adgang til træning, når det passer dig. Det er nemt og bekvemt. Samtidig er det både skånsomt og effektivt.

Hvilke motionsmaskiner er velegnede til hjemmetræning?

Når du skal træne derhjemme på en aktiv, men skånsom måde, så kan du gøre det på en motionsmaskine. Det skal være en maskine, der kan trænes på, selv om du ikke er super stærk. Det kan for eksempel være på en af disse maskiner:

  • Crosstrainer
  • Motionscykel
  • Løbebånd

På disse tre maskiner er det muligt at lægge meget forsigtigt ud, så du stille og roligt kan træne på en effektiv, men skånsom måde. Det er lige, hvad du har brug for. Desuden har du nem adgang til træning, når du har maskinen stående derhjemme.

Det giver dig også mulighed for, at være klar til din sport starter op igen efter vinterpause. Er du f.eks fodboldspiller, så er det vigtigt, at du holder din form vedlige, så du ikke skal starte forfra når vinterpausen er slut.

Har du f.eks en crosstrainer til hjemmebrug, så kan træne lige når det passer dig, også selvom det er snevejr. En god crosstrainer behøver ikke at koste en formue, hvis du køber den på tilbud. Det er dog vigtigt, at du ikke bare går efter den billigste crosstrainer, da en god crosstrainer både holder længere og giver dig mere motivation for at træne.

Du kan læse mere om at træne på en crosstrainer til hjemmebrug på Fodboldnyheder.dk her.

Det vil sige, at du kan tage dine kortvarige træningsture, når du har overskud til det. Måske er det bedre for dig med få minutter flere gange dagligt. I det tilfælde er det helt perfekt at have en privat motionsmaskine til rådighed.

Hvordan kan du træne på maskinerne?

Når du skal vælge en bestemt maskine frem for en anden, og når du skal i gang med at træne på den, så er det meget vigtigt, at du rådfører dig med en fysioterapeut, så det kommer til at foregå helt forsvarligt. Det kan gøre mere skade end gavn at risikere at overanstrenge dig.

I forhold til de tre nævnte maskiner så kan du sætte dem alle tre ned på det laveste niveau og træne i kortere tid ad gangen til at begynde med. Senere kan du så enten sætte tempoet eller niveauet op. Gør det endelig i et forsvarligt tempo.

Gå i det hele taget stille og roligt frem, når du er udfordret i forhold til dine muskler, led og cardio. Hellere roligt og sikkert end løbe en unødig risiko i forhold til dit helbred. Det er den mest sikre vej til at komme i form igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.