Tyrkiet på afbud

De siger, at det er sommer. Det synes jeg nu ikke, at jeg kan mærke. Her er koldt og vådt. Regnen har silet ned i jeg ved ikke hvor lang tid, og vi kan godt mærke det herhjemme. Børnene er sure over ikke at kunne komme udenfor og lege med deres kammerater. Vi er lidt trætte af at gå her i ferien, og ikke få noget fra hånden i haven. Vi havde en idé om et stort projekt med at få lagt nye fliser på terrassen. Det er ligesom gået helt i vasken. Ingen kan lægge fliser i det mudder, der er dannet.

Vi har dog fået ryddet op i kælderen, og fået ordnet børnenes værelser. Vi forsøger at holde humøret oppe. Men det er lidt trist. Vi havde håbet på fire dejlige uger med haveprojektet, nogle ture til familien i den anden ende af landet og glade miner. Her er det nu efter 2 uger blevet til sure miner, småskænderier og ingen grillmad. Øv.

Afbudsrejse til Tyrkiet

Det er eftermiddag, og jeg sidder i sofaen, mens min kone og mine børn er i færd med at bage en kage. Lidt sødt skal der til for at forsøde en kedelig dag. Jeg leger med min iPad og kigger rundt på forskellige rejsesider. Jeg finder en side med afbudsrejser. Man kan komme afsted på en billig rejse til Tyrkiet i en god uges tid for ganske få penge.

Jeg drømmer mig ned til det græske øhav, retsinaen og lækker mad. Grillet fisk og frisk salat. Kigger lidt rundt på siden og ser på hotellerne, de udbyder. Der er både noget, der ser godt ud, og noget, som ser temmelig forfaldent ud. Jeg klikker ind på et tilbud, der ser godt ud. Hvornår er der afgang? I morgen. Tidligt. Man skal møde i Københavns lufthavn kl. 6:00. Det er tidligt. Overvejer lidt, om vi ville kunne nå det. Vi skal køre ret langt for at nå til København, så det bliver en barbarisk morgen. Børnene er ikke meget for at stå tidligt op.
Jeg kigger videre på sitet. De har virkeligt mange tilbud på rejser.

Kagen er færdig, og mine børn er søde i dag. De hjælper deres mor med at finde krus og tallerkener frem. Dækker fint op til en hyggelig eftermiddag med hjemmebagt kage.

Når en forsinkelse er positiv

Vi sætter os ved køkkenbordet og nyder kagen. Jeg elsker, når den er lidt lun endnu. Vi sludrer, om hvad vi skal spille i aften. Xbox eller et eller andet brætspil. Vi bliver aldrig enige, fordi jeg har mine tanker på den her idé, jeg har fået: Vi bestiller en afbudsrejse og tager afsted i morgen. I en uge. Ned til noget sol og strand. Jeg nævner min idé for familien. Der lyder et jubelskrig fra børnene. De vil gerne ned i varmen og plaske rundt i en pool. Min kone ser på mig med et smukt smil. Ok, jeg går ind og booker nu, og så ser vi, om vi kan komme afsted i morgen. Vi skal tidligt op, hvis det lykkes. Det gør det.
Lige nu ræser vi mod Københavns lufthavn. Heldigvis er der ikke meget trafik. Men jeg håber alligevel på en lille flyforsinkelse på et kvarters tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *