Trimmet virksomhed

Uanset om der er tale om Bimeon eller en hvilken som helst type af virksomhed eller organisation, er der en nærmest “naturlov”, der siger, at jo større og ældre firmaet bliver, jo flere og unødvendigt tunge processer opstår der. Og det gælder i 99% af alle tilfælde! Ofte vil man se, at op mod en medarbejder for hver 15 medarbejdere er beskæftiget med processer, der dybest set er enten unødvendige eller for tunge. Og hvad gør man så?

Lean – slank processerne

Implementering af LEAN er en yderst effektiv metode til at fjerne stort set alle spildprocesser, maksimere det kvalitative og kvantitative output og – uden at skulle skære medarbejdere væk – optimere driften. Mange frygter unødigt, at LEAN medfører afskedigelser, men i stort set alle tilfælde er frygten ubegrundet. I stedet ses en ekspandering af firmaet i form af flere kunder og større salg, og dermed undgås fyringer.

Men hvad gør man, hvis LEAN er vejen frem?

Konsulent til LEAN

En mulighed er at starte med at hyre en ekstern LEAN konsulent – og her gælder det, at man skal sørge for at benytte de bedste i markedet. Vi kender til LEAN konsulenter fra Leanakademiet – og de har et godt ry og mange års erfaring.

Ved hjælp af konsulenten identificeres opgaven og det såkaldte “scope” lægges frem.

I de fleste tilfælde sker der det, at virksomheder og organisationer vælger at opkvalificere medarbejdere til interne LEAN konsulenter, og her er der flere forskellig trin i uddannelsen:

Niveau 1: Gult bælte

introduktion til Lean administration

Niveau 1+2: Grønt bælte

Bliv Manager på 8 dage

Niveau 3: Sort bælte

Lean Masterclass Specialist

Niveau 4: Master bælte

Lean Master black belt specialist

De ovenstående trin er venligst udlånt fra Leanakademiet, der udover at fungere som konsulenthus faktisk også er landets største uddanner af nye konsulenter i LEAN.

Er det ikke bare hokus-pokus?

Af og til spørger folk, om ikke der blot er tale om en omgang akademisk plidder-pladder med formålet at sælge services? Svaret er krystalklart NEJ! Glem ikke, at principperne i LEAN er netop, hvad der sikrede den japanske industrielle revolution.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *