Ting du skal overveje, før du køber et dyr i et terrarie

Ønsker du at købe et krybdyr i et terrarie? Det er ikke en let beslutning at træffe, og valget bør tages med forsigtighed. Inden du køber dit nye kæledyr, er der nogle punkter, som du skal overveje

Køb et terrarie, som passer til størrelsen på det ønskede krybdyr

Terrarier varierer i størrelsen, både i bredde, dybde og højde, alt efter hvilket krybdyr det er beregnet til. Hvis du allerede ved nu, hvilket krybdyr du gerne vil have, så skal du sørge for at undersøge, hvor stort krybdyret bliver, så der også er plads til den, når den en dag er fuldvoksen.

Det er vigtigt, at man tilpasser terrariet efter dyrets størrelse, og hvordan den bevæger sig. Kan dyet godt lide, at krave i træer eller generelt op af, så bør det være et højt terrarie. Læs mere om terrarier her.

Hvilke typer mad spiser de?

Du skal finde ud af, hvilken type mad dit krybdyr har brug for, så du kan købe det i overensstemmelse hermed. Undersøg nøje om dyret inden anskaffelse. Hvilken slags foder kan den lide? Hvilke snacks bør den få? Hvilke fødevare kan den ikke tåle, så man ikke en dag står og giver den noget, den rent faktisk kan dø af. Undersøg også, om dyret skal have et bestemt kosttilskud eller andet, som kan påvirke den positivt.

Hvor meget tid vil jeg have hver dag til mit nye kæledyr?

Hvis du ikke har tid til at engagere dig, er det måske ikke det rigtige kæledyr for dig. Nogle krybdyr sover meget, og du behøver kun at fodre dem en eller to gange om ugen. På den anden side har nogle dyr brug for mere opmærksomhed fra deres ejer, så hvis du er meget væk hjemmefra, så bør du måske vente nogle år med at anskaffe sig et dyr. Du skal tænke på, at du har valgt at få dyret, dyret har ikke valgt dig, så du skal gøre dig fortjent til det.

Har terrariet brug for ekstra udstyr?

Nogle krybdyr har brug for gemmesteder, såsom edderkoppen. Andre dyr har brug for ekstra varme, såsom øglen. Dertil skal du have fat i noget ekstraudstyr, såsom varmelamper. Nogle krybdyr har også brug for særlige UV-lamper for at holde sig sunde. Disse er normalt ikke inkluderet i prisen på et terrarie, så sørg for at undersøge, om der er behov for udstyr. Nogle dyr kan ikke leve uden varme, og det vil give dyret en dårligere trivsel, som kan ende med døden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.