Bygge nyt sommerhus

Jeg har ikke talt med min svoger i flere måneder nu. Det er sådan set ikke, fordi det bekymrer mig. Det undrer mig bare lidt. Han plejer jo at være meget snakkesalig og har altid noget at fortælle os. Han ringer tit. Fortæller om dit og dat. Snakker og snakker. Ringer af og så hører vi fra ham få dage efter igen. Han er måske lidt ensom og trænger bare til at snakke med et eller andet menneske, og så går det ud over os. Min mand lægger slet ikke mærke til den slags. Han er lidt tumpet i de facetter i livet. Eller som han siger: ”Du er overfølsom og tænker for meget.” Måske er jeg overfølsom. Måske tænker jeg også for meget over tingene. Men sådan er jeg altså. Min mands familie er også min familie – og er der noget i vejen, som de skal have hjælp til, ja så er jeg der.

Min undren er min

Jeg har ikke talt med min mand om, at vi ikke har hørt fra hans bror i meget lang tid nu. Tænker, at jeg bare skal holde min undren for mig selv. Jeg finder nok ud af, hvad der er sket – eller er ved at ske. Kan det tænkes, at min svoger har fundet en kæreste? Det vil jeg da håbe for ham. Og for os. Én han kan snakke med og holde af – sådan inderligt og kærligt. Jeg går ud i køkkenet og hiver grøntsagerne ud af køleskabet. Der skal rodfrugter i ovnen i dag, så det er noget med at komme i gang med at skrælle dem. Lægger mine tanker om min svoger til side og koncentrerer mig om pastinakker, persillerødder, kartofler og gulerødder i mange farver. Farverig mad.

Der skal bygges nyt sommerhus

Min mand kommer ud i køkkenet til mig. Spørger, om han skal hjælpe. Han må gerne pille nogle fed hvidløg. Imens han gør det, fortæller han mig, at hans bror er ved at bygge nyt sommerhus. Oppe på den grund han købte for 2 år siden.
Aha, det var da en nyhed. Og en forklaring på, hvorfor vi ikke har hørt fra ham i lang tid. Han har travlt. Han er jo sådan en gør-det-selv-type. Jeg spørger ham om, hvornår han har talt med sin bror. Svaret, jeg får, er, at de talte sammen i formiddags. Han bror havde ringet ham op på arbejdet for at få et telefonnummer til en god elinstallatør. Og da han havde fået det, havde han fortalt min mand, at han er gået i gang med at bygge sit sommerhus. Han har fået tilladelsen for en måned siden og har været i gang lige siden. Nu har han så brug for at få alt det med el på plads.

Klar til at hygge

Jeg drypper lidt god olivenolie over grøntsagerne og smækker fadet i ovnen. Sætter alarmen, og vi sætter os med et lille glas vin. Taler om alt og intet og om, at vi er inviteret til at se min svogers sommerhus i næste måned. Der findes en forklaring på alt. Nu ved jeg, hvorfor vi ikke har hørt fra ham i lang tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.