Spar penge og spar på emballagen

En meget stor miljøsynder, som i de seneste år har fået meget opmærksomhed, er emballage, gå til oversigten. Mange er blevet opmærksomme på, hvor mange tons plastik, vi bruger hvert år, og at Jorden ikke kan håndtere de store mængder unedbrydeligt materiale.

Nogle reagerer ved at blive ”zero waste”, som betyder, at de ikke producerer noget affald overhovedet. Det vil sige ingen bæreposer, ingen pizzabakker, intet tyggegummipapir – listen er uendelig.

Større pakke betyder mindre emballage

For de fleste danskere er en fuldstændig zero waste-livsstil nok urealistisk, men der er mange gode grunde til at tænke over, hvor meget affald, man forbruger. En løsning kan være at købe ind i større portioner, så man mindsker mængden af emballage pr. portion – men hvis du vil skåne miljøet, så husk aldrig at købe mere, end du når at få brugt.

Produkter som toiletpapir er noget, du tit kan købe i store pakker, så du sparer op til 25-50 % af de mængde emballage, der ville være, hvis du købte flere mindre pakker hver for sig. Samtidig kan store pakker toiletpapir tit fås på tilbud i større butikker som Bilka, og derfor kan du både spare mange penge og spare miljøet for plastik, hvis du køber stort ind.

Mange bække små

Det er dog langtfra kun i de helt store produkter, du kan spare i forhold til emballage. En lille hverdagsvare som blækpatroner kan også være et sted at sætte ind. Det er ikke så tit, man køber en ny blækpatron, og de er i sig selv ikke ligefrem gode for miljøet – men for mange er de en nødvendighed. Når du alligevel skal købe nye blækpatroner, kan du dog sagtens være god ved både din økonomi og miljøet.

Der findes nemlig mange udbydere af det, der hedder kompatible blækpatroner. Det er blækpatroner, som ligner dem fra Epson og andre store producenter – og de kan bruges helt uden problemer.

Det smarte er, at disse kompatible blækpatroner er langt billigere og ofte fås i større pakker, så de ikke løber tør så hurtigt. De store printerfirmaer har nemlig fundet ud af, at de kan skrue prisen op på blækpatroner, fordi der ikke er andre, der producerer dem – men det er altså slut nu.

Foruden at du gør noget godt for dig selv og din private økonomi, gør du også noget godt for kloden. Hvis du vælger produkter efter, hvor lidt emballage de har, vil producenterne til sidst forstå budskabet.

Kilde: Nova Index DK

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *