Silkeborg og søgning af advokater

Vores søn og svigerdatter havnede for et par måneder siden i en rigtig træls situation, efter at de havde købt et ellers dejligt hus i Silkeborg, som de var lykkelig over at kunne flytte ind i, fordi husets beliggenhed er perfekt i forhold til skole, daginstitution og indkøbsmuligheder.

Men efter at have boet i huset ganske få uger opdagede vores søn, at der var en tilsyneladende alvorlig revne i husets sokkel. Han henvendte sig til sælgeren for at høre, hvor gammel den revne kunne være, og sælgeren sagde bare, at det vidste han intet om, og det ville han i øvrigt ikke have med at gøre.

En løsning skal findes

Så ringede vores søn til den håndværker, der havde udfærdiget tilstandsrapporten, som ikke på nogen måde nævnte den revne, men manden var dog så venlig at aflægge et besøg for at tage revnen i nærmere øjesyn. Hans konklusion var, at det ville være nødvendigt med en ret stor reparation af soklen, men han fralagde sig i øvrigt enhver form for ansvar, da revnen ifølge ham ikke var der, da han havde udfærdiget tilstandsrapporten.

Teknikeren havde også skønnet, at det nok ville koste op mod 50.000 kr. at udføre den nødvendige reparation, og det er altså en tung udgift for et ungt par, der lige har købt hus, så vores søn og svigerdatter ville selvfølgelig gerne have, at de ikke selv skulle bære den udgift.

En erfaren boligadvokat

Jeg anbefalede min søn at finde en erfaren boligadvokat i Silkeborg til at tage sig af sagen, og hvis advokaten skønnede, at der var en mulighed for at tørre udgiften til reparationen af på sælger eller teknikeren, der havde udfærdiget tilstandsrapporten, ville min kone og jeg godt love at hjælpe de unge mennesker med advokatregningen, hvis de skulle gå hen at tabe sagen.

Dagen efter ringede min søn og fortalte, at han havde været i kontakt med et advokatfirma i Silkeborg, og der var aftalt et møde med en advokat med speciale i den type sager et par dage senere. Min søn spurgte, om jeg ville være med til mødet, og da vi ikke har så langt til Silkeborg, lovede jeg at deltage.

Egentlig har jeg ikke meget forstand på byggetekniske problemer, men jeg har en god bekendt, som også er advokat – dog ikke med speciale i den type boligsager. Så jeg valgte at ringe til min bekendte for at høre ham, om jeg på nogen måde kunne forberede mig til mødet med advokaten i Silkeborg.

Familieadvokat?

Det tror jeg faktisk ikke, svarede han. Selv ville jeg aldrig påtage mig den type sager, for som du ved virker jeg primært som familieadvokat, og det er altså en fordel at have en advokat, som har mest mulig erfaring med den type sag, som det handler om. Men den advokat, din søn har valgt, kender jeg da lidt til, og I kan roligt overlade sagen til ham, for han ved i hvert fald, hvad han har med at gøre, mente min bekendte.

Og det viste sig at holde stik, for boligadvokaten fik indgået et forlig med sælgeren af huset, der påtog sig at betale for reparationen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *