Sæt smag på nytåret med lækkert tilbehør og drinks

Der er ikke lang tid, til nytåret atter skal ringes ind og der igen står lækker mad, fest og farvet på menuen. Nytårsaften er for mange af os den lejlighed, hvor der virkelig skal smæk på lækkerierne.

Skal menuen være lidt ekstra krydret uden at være utraditionel, kan du bruge tilbehør og drinks til at gøre det hele ekstra lækkert. Læs med herunder og find ud af, hvilke tilbehør og drinks du kan servere for dine gæster, når året rinder ud.

Tilbehør, der kan løfte hovedretten

Når der skal serveres lækkert og måske også dyrt kød, er det vigtigt, at tilbehøret matcher. Det må ikke være for meget, så det overdøver kødet og bliver hovedfokus på tallerkenen, men det må heller ikke være for kedeligt og fladt, så det trækker hele måltidet ned.

Når du serverer kød, der er meget kraftigt og måske fedt i smagen, så skal tilbehøret gerne være lidt let og friskt, så du ikke ender med et alt for tungt måltid. Du kan dog stadig vælge en klassiker som flødekartofler, men for eksempel vælge at lave den med hvidløg og ost i stedet, eller noget helt andet. Du kan se den her og finde inspiration til både tilbehør og kød.

Er du ikke til de klassiske former for tilbehør, kan du ligeså fint vælge at servere en sprød og frisk salat med lækre nødder, ristede peberfrugter og artiskokker blandet med sprød ruccola og måske nogle små, søde tomater.

Drinks efter maden

Der findes rigtig mange lækre, friske drinks, der kan være med til at gøre aftenen ekstra festlig, og som oven i hatten kan være med til at give et lidt friskt pift efter middagen. Skønne, farverige og frugtige drinks på menuen kræver selvfølgelig lidt tid og forberedelse ud over en stiv whiskey eller den kendte Breezer, men der er også noget mere klasse over det.

Du kan enten vælge at hyre en professionel bartender til at stå for hele processen, men du kan også bruge blandt andet opskriften på Strawberry Daiqiuri og lave dine egne drinks. Det er drinks med frugt og især de friske og lidt syrlige, der gør sig specielt godt efter en tung middag.

Ud over den klassiske Diaquiri kan du også vælge at mixe drinks som Margarita, Mojito eller Tom Collins, som også er syrlige drinks med citron eller mynte. Det er også drinks, der er lækre og smagfulde, så de lægger op til at blive nydt og smagt på frem for at blive kastet ned i lange baner.

Der er rig mulighed for at løfte nytårsmiddagen op på et helt nyt niveau i år blot ved at servere nogle andre former for tilbehør og måske en lækker drink frem for det, der er helt traditionelt og klassisk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *