Bimeon

Søg på nettet

Artikler

Sådan kan du søge begravelseshjælp

Det kan være en hård periode i livet, når man skal planlægge en begravelse eller bisættelse. For alt andet lige vil det betyde, at man har mistet en person, som man stod nær i livet. Og for det ikke skal være løgn, så er det også en dyr omgang, når der skal arrangeres en begravelse. Der kan nemlig være mange udgifter forbundet med at skulle bruge en bedemand, købe kiste eller urne, få indkøbt begravelsessten og meget mere.

Heldigvis er der i Danmark mulighed for at søge om økonomisk tilskud til begravelsen, da man afhængigt af den afdødes formue kan få udbetalt en ydelse, der hjælper med at dække omkostninger.

Hvad kan man forvente i støtte?

Når man skal finde støtte til begravelsen, er der både en fast og en mere individuel udregning af begravelseshjælp. Der vil altid være fast mulighed for udbetaling af et honorar på 9850 kr., hvis der er sket dødsfald blandt unge under 18 år. Desuden kan personer født før 1. april 1957 altid få udbetalt 1050 kr.

Derudover er der en udregning, som finder sted på baggrund af den afdødes formue. Her skelnes der mellem, om den afdøde var alene eller havde en ægtefælde.

For personer, der ikke var gift, lyder formuegrænsen i 2022 på 19750 kr. For personer i ægteskab lyder den på 39450 kr. Hermed kan man få begravelseshjælp på 11800 kr. i begge tilfælde.

Har man som en aleneperson en formue på mere end 31500 kr. eller som gift person en formue på mere end 51250 kr. er der derimod tale om et minimumsbeløb på 1050 kr.

For situationer imellem kan der udregnes specifik udbetaling.

Der skal ansøges om udbetaling hos Udbetaling Danmark, og det er almindelig kutyme, at familiens valgte bedemand kan hjælpe med at ansøge, hvis det er aktuelt. Ansøgningen er digital og kan derfor også indsendes af de familier, som ikke vælger at gøre brug af en bedemand.

Du kan se raterne her, hvis du vil se mere om muligheder for begravelseshjælpen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *