Sko med kirke som inspiration?

Når du køber nye sko, så sker det givetvis på den måde, at du går på nettet eller i skoforretningen og ser efter et par, som du kan lide. Udvalget er altid stort – uanset hvor du køber skoene. Der er forskellige former, farver og materialer, som skoene er lavet af. Men tænker du nogensinde over, at der faktisk har siddet en designer og tegnet dem først? Han eller hun har brugt massevis af timer på at finde en form, som er flot. Derefter har designeren arbejdet med materialerne, som skoene skal laves af. Plastik? Gummisål? Lærred af bomuld – eller kunststof? Og så har designeren skulle tegne skoene om. Enten fordi det ene materiale ikke kan fremstilles i den bestemte farve, eller fordi materialet vil bevirke, at skoen bliver ubehagelig at have på foden. Der kan være mange grunde.

Lang proces bag Air Force 1

Men, kort sagt: Der ligger en lang proces bagved skoene, som du kan vælge imellem. Og hvor får designerne så deres inspiration til en sko fra? Ja, det kan være en plante. Det kan være en rejse. Det kan være en bygning. Ved du fx, at et par Nike Air Force 1 faktisk blev skabt, efter at designeren havde siddet og betragtet Notre Dame* i Paris? Jo, det er rigtigt nok. Nej, vi tænker nok ikke over, at der ligger en lang designproces bag sko. Men sådan er det altså. Og fordi der hele tiden kommer nye materialer og teknologier frem, så vil der altid være arbejde til designere, der arbejder med sko.

Designproces

Vi kan bruge Nike Air Force 1 som et eksempel igen. Siden den oprindelige model kom frem tilbage i 1982, så er der sket meget. Fx så har sålenes teknologier ændret sig meget. Det har betydet at den oprindelige model har en lavere sål end en nyere. Det betyder også, at Nike Air Force 1 sneakers er blevet meget mere behagelige at have på fødderne. Det har bestemt også betydet, at der i dag findes mange Nike Air Force 1 modeller at vælge imellem. Du kan få dem i læder. Du kan også få dem i lærred eller kunststof.

Og de fås naturligvis med mange forskellige designs. De findes som ensfarvede – så hvis du fx vil have et par behagelige, sorte sko, så kan det være at du skal vælge et par Nike Air Force 1. Omvendt, så kan du også finde et par, som er farverige. Og det kan jo være festligt. Ligegyldigt hvilke Nike Air Force 1 du eventuelt vælger, så går du aldrig forkert. Det er behagelige sko. Det er sko i topkvalitet. Og dette er givetvis grunden til, at det faktisk er en af verdens mest solgte sko.

*: Notre Dame er en domkirke i Paris. Den brændte i april 2019 og er pt. under genopbygning. Renoveringen af Katedralen er blevet forsinket af Coronakrisen. De ansvarlige for genopbygningen forventer, at Notre Dame vil åbne igen i april 2024, så almindelige borgere og turister kan få lov til at besøge dette monument.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.