Sådan kan du få et lån trods en RKI registrering

Der findes mange myter vedr. RKI registrering. Den ene er, at det sker automatisk så snart du har en gæld du ikke kan betale tilbage. Det er en myte blot, og har ingen hold i virkeligheden. Hvis du er registreret i RKI, så har du enten været foran en dommer, ellers har du indrømmet din gæld på skrift. Hvis du giver din kreditor en skriftlig indrømmelse, både at du skylder penge, og at du ikke har betalt din gæld, så kan kreditoren få dig registreret i RKI.
Det sker altså aldrig automatisk. Hvis du er blevet RKI registreret, så er det afslutningen på en lang proces. Og du har i hvert fald fået det at vide hinsides al tvivl.
Hvis du er i tvivl, tjek det hos experian.dk. Hvis du finder en RKI registrering der ikke er sket på ovennævnte grundlag, kan du få den omstødt som retsstridig.

Hvor mange penge kan du låne?

En retsgyldig RKI registrering er en alvorlig sag. Det er et signal til omverden, at registrerede folk ikke er til at stole på, i pengesager.
Derfor er det også begrænset, hvor stort et lån trods RKI du kan få. Det er i virkeligheden kun beløb på under 10.000 kroner. Nogle gange kan du kun låne få tusinde kroner, og de skal betales tilbage indenfor 4 uger.
Men der findes muligheder. Og du kan også prøve at forhandle dig til bedre vilkår.

Lav et budget

Lånydere der tilbyder lån trods RKI registrering er sig risikoen bevidst. Derfor stiller de også ret skrappe betingelser. Men du kan forhandle dig til bedre betingelser, ved at vise at du er en seriøs kunde.
Lav et budget. Dette budget skal indeholde alle dine udgifter og indtægter, uden pynt. De planlagde afbetalinger for al din gæld skal være med i budgettet som udgifter. Så kan du bevise både for dig selv, og låneudbyderen, at du også kan klare at betale dit lån tilbage. Læs mere her
Det viser, at du bruger hovedet og er seriøs, og så kan du få bedre betingelser for et lån.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *