Nytår er lig med gin

Mangler du inspiration til nytårsfesten? Du vil gerne følge traditionen med et glas champagne til dronningens nytårstale – men derudover vil du gerne noget andet. Selvfølgelig skal der være en lækker middag til gæsterne. Det er sandsynligt, at I laver den sammen. Men derudover skal der være noget andet. Et eller andet, som gør skiftet fra 2021 til 2022 helt specielt for jer alle sammen. Her er et forslag:

Planlæg i god tid

Hvad med at planlægge middagen i god tid sammen med gæsterne. I skal lægge en plan, som alle er parate til at følge. Et konkret forslag kunne være at aftale, at nytårstalen og ritualet som alle har med et glas, følges. Men i år kunne i vælge at drikke et glas likør, imens I lytter til dronningens ord. I kunne vælge at lade være med at eksperimentere med svære nye retter. I kunne vælge at lave en middag med et tema, som fx kunne være vildt. En god, velstegt dyrekølle, med en sauce, der har en blid gin-smag. Ledsaget af rodfrugter og gode salater, fx med granatæble og appelsin samt et strejf af enebær i dressingen dertil? Måske følges middagen op med en hjemmelavet is med lakrids. Og ja, derefter er det jo oplagt, at temaet for festen – og en af hovedingredienserne skal være gin.

Et tema med gin

Efter middagen skal der jo danses og grines. Og hvad er bedre end at holde temaet med gin. Gin kan jo nemt bruges i forskellige cocktails. Klassikeren – tør jeg nævne den? Nej, men sørg alligevel for, at der er nok af tonic i huset. Forfriskende isklumper og eventuelt også ekstra citroner.

Her er så hvad du skal vide om gin. Gin er i en snaps. Og den har sine rødder i Frankrig, Belgien og Holland! Nu ved du det. Oprindeligt blev gin produceret til medicinalt brug! På et tidspunkt blev den hemmelige drik, som munke i det lille hjørne af Europa producerede en vare, der blev solgt til England, som videreudviklede den. Her blev produktionen sat i system på de små hjemmedestillerier og den kendte smag af enebær, blev den dominerende. Måske ved du det allerede. Men noget, du måske ikke ved, er, at gin faktisk ikke kun er destilleret alkohol med en forholdsvis stærk aroma fra enebær.

Mange slags gin

Du kan få gin med forskellige frugtsmage. Og du kan også få dansk gin. Produceret her i Danmark. Du kan få økologisk gin: https://herbiegin.com/da/. Du kan få farverig gin. Så mulighederne for at fremstille sjove og flotte cocktails til nytårsaften er rigtigt mange.

Selvfølgelig bør du huske på, at nytårsaften er en aften, hvor de fleste mennesker indtager mere alkohol, end godt er. Derfor bør du også huske at købe tilstrækkeligt med vand og læskedrikke, så væskebalancen holdes. Gin er stærk alkohol. Og det skal vi naturligvis ikke glemme. Men en ekstra fin cocktail har vi altså lov til at indtage på den sidste og første aften imellem 2021 og 2022.

Ja, dette var et forslag. Du vælger selv, hvad du vil. Og husk: Tillad ikke dine gæster selv at køre hjem efter en dejlig nytårsfest, hvis de har fået lidt for meget gin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.