Bimeon

Søg på nettet

Økonomi

Hvad koster LEI registrering?

Det er forholdsvist koldt, og jeg står nede på gadehjørnet og venter på, at min kollega dukker op. Han har lovet mig at hente mig i sin bil, så jeg ikke skal rejse på arbejde med toget. Han kommer alligevel forbi min bopæl. Og jeg kan få en halv times ekstra søvn. Herligt. Når det flasker sig sådan, så venter jeg gerne på gadehjørnet. Men helst ikke for længe.

I går fortalte han mig, at han ville komme forbi kl. 7:30. Men det lader til, at han er blevet forsinket. Han er i hvert fald ikke dukket op endnu. Jeg venter i 5 minutter mere. Hvis han ikke er dukket op inden da, så ringer jeg til ham. Hvis der er sket noget, så kan jeg stadig nå den næste bus, men må være forberedt på, at jeg kommer for sent på arbejde.

Prisen på LEI koden

Der gik 3 minutter, så dukkede han op. Fint. Jeg sætter mig ind i hans bil, og vi hilser på hinanden. Han siger undskyld for at være for sent på den. ”Der var lige noget med, at jeg skulle finde en Lei pris, inden jeg kunne komme afsted”. Han forklarer mig, hvorfor han er forsinket.

Jeg forstår ikke, hvad han taler om: ”Hvad er en Lei?”

De næste 20 minutter får jeg så en lang forklaring om, at en Lei kode er en form for virksomhedsregistrering. Det er en international kode, som alle juridiske enheder skal have, når de handler med værdipapirer. Det er sådan noget forholdsvist nyt, der er blevet indført. Det sigter mod at hindre hvidvaskning af penge. Rent ud sagt. Her er en god forklaring på LEI.

Laver en LEI registrering

Min kollega er meget snakkesalig her til morgen. På arbejde plejer han ikke at være den, man hører mest. Men han fortæller og fortæller om, at han er ved at lave den, Lei registrering, som virksomheden, vi arbejder for, har brug for. Den blev børsnoteret for nylig. Eller rettere, den bliver børsnoteret meget snart. Vi skal bare først have styr på det med Lei koderne inden. Virksomhedens datterselskaber skal nemlig også have Lei numre.

Jeg kan mærke, at det interesserer mig ikke så meget at høre om de her Lei-koder. Derfor afbryder jeg hans talestrøm og spørger ham, om han ikke lige kan stoppe ved et sted, hvor jeg kan købe en kop kaffe. To go. ”Vil du også have en kop?” Det vil min kollega gerne.

Priser på LEI koder

Han fortsætter med at fortælle mig, at han slet ikke fik tid til at få morgenmad, fordi han sad derhjemme ved køkkenbordet og ledte, efter Lei priser på nettet, inden han kom ud ad døren. Vi kommer forbi Lagkagehuset, og jeg springer ind for at købe 2 kopper kaffe. En med sukker og en uden. Jeg ser, at de har en lækker ostesandwich, som jeg også køber. Min kollega har jo ikke fået morgenmad, så den må han få. Det er jo pænt af ham, at han henter mig. Også selv om han kom lidt for sent. Vi skal nok nå på arbejde til tiden. Han er ret god til at køre hurtigere, end det er tilladt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *