Kanonslag i nøgleskabet

Nå, så blev det frigivet. Nu kan man købe fyrværkeri. Og jeg kan da høre, at nogle af drengene, der bor her i komplekset allerede, er i gang med at fyre kanonslag af. Det er lidt irriterende. De efterlader jo bare de gamle halvt udbrændte hylstre der, hvor de falder, og det er min opgave at holde haverne og gangstierne rene. Komplekset, hvor jeg er vicevært, er stort. Her bor ca. 50 familier. Så det bliver til en del raketrør og afbrændte batterier, der skal samles op, og smides væk. Jeg kunne godt bruge den tid til at få fejet blade sammen, og den slags. Men jeg ved, at hvis jeg siger noget til dem om, at de skal rydde op efter sig, så er der absolut ingen chance for, at de gør det. Nogen gør det. Det er de mindre børn, som har plaget deres forældre om at få lov til at fyre en raket af på forhånd.

Gik for vidt

Men der er også nogle bøller, der går for vidt. Sidste år havde de puttet et kanonslag i mit nøgleskab, som hænger uden for mit kontor. De havde mildest talt destrueret det. Jeg vidste naturligvis, hvem det var, men kunne ikke bevise det. Så jeg havde lavet et opslag til alle opgangene om, at hvis nogen vil fyre fyrværkeri af før nytårsaften, så skal de gøre det under opsyn af deres forældre. Jeg forklarede, at det ødelagte nøgleskab skal skiftes, og selvom det ikke er en stor udgift, så kan det blive det, fordi jeg skal bruge ekstra tid på at gøre rent efter deres løjer. I år har jeg så set, efter at jeg satte en påmindelse om, at afskydning af fyrværkeri skal ske under opsyn af en myndig person, at mange faktisk også samler de affyrede raketter op og smider dem i skraldespanden.

Fyrværkeri

Jeg er ikke imod fyrværkeri. Overhovedet ikke. Jeg synes, da også det er imponerende at kigge på. Og jeg har intet imod at bruge 1. januar på at rydde op efter folks fester. Men jeg håber sandelig, at de voksne sørger for, at deres børn, som er ivrige og overspændte, får det rigtige sikkerhedsudstyr med sig, hvis de får lov til at gå ud og skyde noget af fyrværkeriet af selv. I det mindste beskyttelsesbriller og affyringsramper. Hellere være beskyttet end at tage chancen plejer jeg at sige. Lige som jeg selv er. Fx så bruger jeg altid høreværn, når jeg slår græsset på kompleksets græsplæner.

Et opslag hjalp

Jeg har sat et opslag op i alle opgange om, at man skal passe på hinanden og med fyrværkeriet her op til og med nytår. Det virker, kan jeg se. Sidste år, da de der lømler bombede mit nøgleskab, måtte jeg jo købe et nyt. Det skal jeg huske at tage ned og låse ind i mit kontor. Hvis nogen bliver lukket ude, så må de altså ringe til mig. Jeg skal nok lukke dem ind. Vi kan ikke have, at alle nøglerne bliver spredt rundt omkring, ligesom sidste år. Heldigvis har de et godt udvalg af dem der, hvor jeg også køber alle kontorartikler: https://justmore.dk/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *