Hvilken advokat i København?

Min søster ringede mig op. Hun græd og var helt ude af sig selv. Søndag meget tidligt om morgenen. Det plejer hun ikke. Vi er blevet opdraget til, at man ikke ringer nogen op før tidligst kl. 9 om morgenen. Og da slet ikke på en søndag.
Hun var blevet ringet op af politiet. Hendes datter ligger på hospitalet. Hun er blevet overfaldet i nat, da hun var på vej hjem efter julefrokosten på kontoret, hvor hun arbejder som studentermedhjælp.

Hvad er sket?

Jeg blev temmelig forskrækket. Kunne ikke få den første tanke, der kom til mig over læberne: Er hun blevet voldtaget? Min søster kom mig i forkøbet: ”Nej, der er ikke tegn på voldtægt, siger lægerne, men hun er slemt tilredt. Har fået brækket to tænder og er fuld af blå mærker overalt. Hun har brækket et håndled. Og en slem hjernerystelse. Hun er ved bevidsthed, men har det rigtigt dårligt. Politiet er hos hende nu. De forhører hende om, hvad der skete. Vil du ikke godt komme?”
Naturligvis sprang jeg i tøjet med det samme, løb ud til bilen og afsted til hospitalet. Min mand og børn sov stadigvæk. Jeg huskede ikke at lægge en seddel til dem om, hvad der er sket, og hvor jeg er. Inde på hospitalet fandt jeg min søster siddende i et venteværelse oppe på stuegangen. Hun vred en papirserviet i hænderne. Jeg satte mig og omfavnede hende. Forsøgte at trøste hende.

Begrundet mistanke

Hun fortalte, at politiet stadig talte med hendes datter. De har vist en mistanke om, hvad der er sket, og hvem voldsmanden er. Men de kan ikke være sikre.
Efter et kvarters tid kom politibetjentene ud fra min nieces værelse. Vi rejste os og gik dem i møde. Spørger ind til, hvad der er sket. En af betjentene fortalte os, at de kender til voldsmanden – eller rettere voldsmændene. Der har været tidligere lignende sager. De var meget venlige og fortalte os, at min niece har ret til at søge offererstatning.

Hjælp fra advokat til erstatning

De ville ikke sige noget om, hvilken størrelse på erstatning hun skal søge om. ”Det skal I tale med en advokat i København om. Vi har ikke bemyndigelse til at sige noget om det. Men det er klart, at I skal søge om erstatning. Og vi skal nok bistå med at lægge sag an mod voldsmændene, når vi har arresteret dem.” Vi sagde tak til dem og gik ind til min niece. Hun var vågen og forsøgte at smile. Det er svært med hævede læber. Jeg kunne se, at hun havde mange smerter. Vi talte ikke så meget sammen. Det var mere bare noget med at holde hendes hånd. Jeg forlod min søster. Hun var faldet til ro efter at have set, at hendes pige var hel, men forslået.

Hjemme igen fortalte jeg min mand om sagen. Han blev også meget chokeret. Det er sådan en historie man kun hører om, sagde han. Vi skal vist lige hjælpe din søster med at finde en rigtig god advokat, som kan hjælpe. Og så skal vi finde en psykolog til din niece. Vi kan jo ikke have, at hun går rundt og bliver angst for at gå ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *