Indbrud og gamle låse

Der har været indbrud i kælderen til ejendommen, som du og din familie bor i. Det er en kedelig historie. Nogle cykler er forsvundet. Heldigvis ikke jeres. Men der er nogle beboere i ejendommen, som er meget kede af det. Ejerforeningen har naturligvis kaldt til møde. Det er intentionen, at I skal beslutte jer, for hvilket nye låsesystem I vil have etableret. I har set opslaget nede på tavlen ved opgangen. Mødet bliver afholdt i morgen aften. Naturligvis skal hele familien ikke troppe op. Derfor vil I lige diskutere mulighederne, inden du går til mødet.

Låsesystemer

Den låsesmed på Frederiksberg, som har sendt en brochure med informationer om de forskellige låsesystemer, der findes, har bare ikke nævnt noget om priserne. Det giver lidt hovedpine – og du er faktisk lidt i tvivl om, hvad der vil være bedst.
Kan børnene håndtere en elektronisk nøgle – mister de den? Den minder jo meget om et betalingskort.

Der findes jo både mekaniske og elektroniske låsesystemer, og det er givet, at de fleste i ejendommen vil foretrække den elektroniske løsning. Men en mekanisk vil måske være sikrere for børnene. Der sker jo også tyverier på en skole. Måske har de efterladt skoletasken, og fristelsen bliver måske for stor, hvis en klassekammerat ser et ’betalingskort’.

Hvad koster det

Prisen? Ja, under mødet får du helt sikkert flere informationer om det. Det kan jo godt være, at prisen afhænger af, hvilket system I vælger, og hvor mange forskellige nøgler der skal produceres. Måske er det derfor, at låsesmeden på Østerbro – ham her –  ikke har givet nogle eksempler. I jeres familie er I 4 mennesker. I har hver især brug for en nøgle. I skal naturligvis have adgang til opgangen, I bor i – og til jeres cykel-kælder og loftsrum. Kan låsesmeden lave det sådan, at de nøgler I får udleveret, også kan låse jer ind i lejligheden? Eller skal I have en særlig nøgle til den?

Tankerne flyver rundt. Du forsøger at tale med børnene om det her med nøglen. De har intet problem med at passe på en nøgle, der ligner et betalingskort. Faktisk så sagde et af dem, at det ville være bedre med sådan en nøgle, fordi den fylder meget lidt, og er nem at have på sig. Ikke noget med en metalnøgle, der ligger i en lomme og måske irriterer lidt, når man sidder og følger med i undervisningen.

Fuldstændigt låsesystem

Ok, så langt så godt. Du vil derfor spørge om priser og muligheder for at få et fuldkomment låsesystem, som giver jer adgang til de rum, I har brug for – og til jeres lejlighed. Egentlig håber du, at de fleste i ejendommen vil stemme for et elektronisk låsesystem. Det vil ikke kun gøre jeres ejendom sikker. Det vil være en lille værdiforøgelse af den. Og den er da også værd at tage med. Måske kan det nye system blive til et startskud, for mange af de projekter, som I har talt om, skal udføres på ejendommen. Fx sådan noget som at få lavet et hyggeligere gårdmiljø eller at få skiftet vinduerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.