Bimeon

Søg på nettet

Artikler

Godkendte mundbind kan blive et krav i offentligheden

I den sidste tid har der været meget snak omkring hvorvidt man skal gå med mundbind, og om at sundhedsstyrelsen anbefaler at benytte det, eller om det ligefrem bliver gjort til at krav, for at kunne befinde sig i det offentlige.

Der er ingen tvivl om at, hvis du vil sikre dig selv og dine medmennesker, så er det en god idé at benytte dig af godkendte masker eller godkendte mundbind.

De seneste studier på området har vist at de mundbind og masker der er CE-mærket har en effekt overfor hvorvidt du er modtagelig overfor vira og bakterier, ligesom du også bliver bedre til at beskytte andre, hvis du selv er smittet.

Sundhedsstyrelsen anbefaler brugen af mundbind og masker

Sundhedsstyrelsen har siden d. 31/7 anbefalet at du benytter dig af et mundbind eller en maske, hvis du bevæger dig ud i offentligheden, hvor det ikke er muligt at holde afstand. Dette er idag kun en anbefaling, men dette kan godt ændre til at blive et krav, hvis smittetrykket stiger i Danmark.

Direktør for Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm har desuden udtalt sig følgende omkring brugen af mundbind i offentligheden.

“Hvis vi skal bevare kontrol med epidemien, er god afstand og rene hænder stadig vigtigt. I den kommende tid rykker vi mere sammen, fordi vi vender tilbage på arbejde og uddannelse, og den kolde tid nærmer sig. Det kan gøre det sværere at holde afstand i mange situationer, også selvom man gerne vil.

Det gælder f.eks. i den kollektive trafik i myldretiden eller i tætpakkede busser, tog og færger. Derfor anbefaler vi nu, at man tager et mundbind med i tasken i de situationer, og tager det på, hvis det er svært at holde afstand”

Sundhedsstyrelsen i Danmark er en af de sidste 19 lande i verden der nu anbefaler masker, da de ellers hele tiden har stået fast på at masker og mundbind ikke har en effekt. Men de seneste undersøgelser viser altså modsat, og derfor har de også ændret deres holdning omkring brugen af beskyttelse.

Søren Brostrøm har udtalt følgende om deres nye anbefaling:

“Grunden til, at vi melder de nye anbefalinger ud netop nu, er, at vi kan se at aktiviteten i den kollektive trafik er øget i takt med den gradvise genåbning, og at vi forventer en yderligere øgning i takt med at ferien slutter og genåbningen går ind i fase 4”

Det anbefales nu også fra Sundhedsstyrelsen at du køber mundbind til hele husstanden, så man altid har dem ved hånden, hvis man skulle komme i situationer hvor det skulle være nødvendigt. Her det vigtigt at det selvfølgelig er en godkendt maske eller et godkendt mundbind.

Danmark er et af de sidste lande i verden der anbefaler mundbind

mundbind godkendt

Selvom vi i Danmark er langt foran mange andre lande i verden når det kommer til sundhed, så er vi alligevel et af de s idste lande der anbefaler brugen af mundbind med elastik eller masker. Resten af verdenen har efterhånden taget det til sig, og gjort det en del af deres hverdag.

I Spanien har man siden d. 21 maj skulle bære maske eller mundbind, hvis du skulel bevæge dig ud i det offentlige.

De typiske masker du ser af de masker som også er medicinsk udstyr, i den forstand at de også bliver brugt til operationer af læger og sygeplejerske, og her er der 2 forskellige slags. Der er type I og type II.

Type I mundbind har en filtreringsevne på 95% eller over, og de har til formål at beskytte andre imod dig, hvis du er smittet. De beskytter ikke dig imod smitten – i hvertfald ikke optimalt.

Type II mundbind har en filtreringsevne på 98% eller over, og de beskytter både andre imod smitte fra dig, og de beskytter dig imod smitte fra andre.

Overholder du ikke kravet om brug af mundbind eller maske i Spanien så kan du risikere at få en bøde på 100€ første gang du bliver tag et. Herefter stiger prisen, hvis du bliver taget igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *