Forsinkede fly efter Covid-krisen

Det er tankevækkende, hvor meget og hvor hurtigt vi har ændret syn på, hvordan samfundet skal være. Hvis vi tænker os om, så er det jo slet ikke selvfølgeligt, at vi bare behøver nogle få minutter på internettet til at finde billige flybilletter til Paris. Og så bare tage på et langt weekendophold og nyde Paris. Det kan vi i dag, fordi Danmark er med i Schengen-aftalen. Men, Danmark har faktisk kun været et af de EU-lande, der har skrevet under på Schengen-aftalen siden 2001.

Husker du pas?

Inden da skulle vi have pas med. Nu kan vi rejse så frit, og vi behøver ikke at skulle vente ved paskontrollen. Hverken her eller der, hvis vi rejser til eller fra et andet Schengen-land. På 20 år har vi oparbejdet en idé om, at sådan skal samfundet være: frit, fri bevægelighed.

Men så skete der jo lige det, for snart 2 år siden, at vi blev ramt af Covid-19! Salget af flybilletter til Paris og andre steder i verden stoppede – til vores store ærgrelse. Vores frihed blev begrænset. I perioder særdeles meget. Kun Covid-19 syntes at kunne bevæge sig frit! Grænserne blev lukket. Kun i særlige tilfælde kunne vi få lov til at rejse til et andet land.

Meget få flyforsinkelser dengang

De, som fik lov i de perioder, oplevede næppe en eneste flyforsinkelse. Flyselskaberne måtte jo næsten stoppe med at sælge flybilletter. Nu er vi så et sted – også selvom Covid-19 stadig har godt fat i vores samfund – hvor vi kan rejse frit igen. Hvis vi tør. Vi behøver ikke at skulle have en særlig grund til at rejse ind eller ud af landet. Vi bør og er dog stadigvæk meget opmærksomme på sikkerheden og beskyttelse imod Covid-19, når vi rejser. Heldigvis kom der hurtigt en effektiv vaccine. Tænker du – som jeg – over det, når du leder efter billige flybilletter?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.