Bimeon

Søg på nettet

Artikler

Få shinet din facade op!

En facade, der er angrebet af mug, mos eller alger, har brug for at blive renset. Det er ikke godt for murværk at have nogle fugtholdige snyltere boende, for det påvirker muren negativt.

Derfor skal der gøres noget ved det, inden det breder sig.

Hvad kan du gøre?

Du kan enten gå ind i kampen selv, eller du kan få en anden til at gøre det for dig. Der skal i hvert fald gøres noget ved det – og gerne så hurtigt som muligt, for det breder sig det skidt.

Er du din egen enmandshær, der skal gå i krig, så tag lige først et overblik over skadens omfang. Er det i det hele taget realistisk, at du selv kan få bugt med uvæsenet?

Er svaret ja, så er det bare om at sætte i gang. Afhængigt af, hvad det er for en type gevækst, kan der være flere veje til sejr. Sæt dig grundigt ind i, hvordan du bekæmper hvad. Vælg dine våben, og gå til angreb.

Nogle midler skal fortyndes, andre skal ikke. Nogle skal sidde på i ret kort tid, andre i flere døgn. Læs i det hele taget meget grundigt på, hvordan midlet virker, og hvordan du griber opgaven an. Vil du helst rengøre uden brug af skrappe kemikalier, så kan det også være muligt.

I visse tilfælde må du også væbne dig med tålmodighed, fordi processen skal gentages og fordi det endelige resultat først ses efter flere måneder.

Det er ikke en umulig opgave for en habil handymand.

Giv opgaven til en anden

Har du en semi-professionel facaderenser i dit netværk, så gør endelig brug af vedkommende. Så kan I evt. tage kampen sammen, med mindre du foretrækker, at vedkommende lige klarer den.

Der er jo også den mulighed, at du overlader hele baduljen til et firma, der blandt andet har facaderens som en af deres spidskompetencer.

Vælger du den fuld-professionelle løsning, så kan du blot læne dig tilbage og afvente, at de gør deres job. Så kan du være helt sikker på, at det bliver gjort ordentligt og efter alle forskrifter.

Bed dem endelig også om at give facaden en imprægnering til sidst. Det gør det vanskeligt for de uønskede vækster at slå sig ned igen.

Ud over den store gevinst det er, at dit hus eller din erhvervsejendom igen fremstår pæn og imødekommende, så har du også sørget for, at murværket holder sig sundt længere.

En facaderens holder ikke evigt

Uanset om du selv har rollen som algebekæmper, eller om en anden har, så skal du også være klar over, at en behandling ikke holder for evigt. Selv ikke den mest grundige omgang er evighedsholdbar, så du skal forvente, at det skal gøres igen.

Hold øje med, om kommer snigende igen, så det ikke får bidt sig for godt fast igen.

Fordelen er nu, at det ikke er en helt så omfattende omgang, din facade skal udsættes for næste gang. Hvis du tegner en abonnementsordning med firmaet, så vil de rykke ud, inden det bliver for slemt. Så behøver du ikke engang at spekulere på det eller ringe efter firmaet. Det er praktisk.

At tage uvæsenet i opløbet er selvfølgelig en god idé. Sorterer opgaven under dig, så sæt system i bekæmpelsen, så det ikke tager magten fra dig.

Er din facade angrebet af uønskede vækster, så bør du få dem bekæmpet så hurtigt som muligt. Dels ser det ikke pænt ud, og dels risikerer du, at de er medvirkende til, at murværket smuldrer.

Det er selvfølgelig skidt for en mur. Få taget det i opløbet, inden opgaven bliver for uoverskuelig.

Her kan du se hvordan en facade kan blive renset uden brug af kemi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *