Er det gedehams?

Som ekspert indenfor skadedyr for jeg mange spørgsmål i løbet af sommeren, hvor insekter plager os i hele landet. Jeg prøver efter bedste evne at besvare alle, der kontakter mig med insektbid og billeder af diverse biller.  I år har der været en decideret hvepseplage, hvilket har afstedkommet utallige henvendelser, hvordan man bedst selv kan fjerne et hvepsebo.  Lad det være sagt med det samme.  Det er sjældent man slipper ustraffet fra denne handling.  Det er ikke alle der er enige i beslutningen om, at man bare lige flytter andres hjem, eller måske lige frem river det ned.

Er det gedehams?

Tilbage til spørgsmålet omkring gedehams.  Ja, det er en hveps med blot en familiebetegnelse, der dækker over flere arter.  Derfor bygger de hvepsebo i jorden såvel som på loftet som alle andre hvepse.

Kan man så gøre noget for at undgå at dette sker ?  Tjah, når man har så mange, som vi havde i år, så er det logisk at mange får hvepsestik ligesom mange observerer et bo, der bliver bygget i legehuset eller muren.  Når det først er sket, så gælder det om at handle hurtigt. Hvis man tør give sig i kast med denne udfordring, så er der penge at spare.  Det koster oftest omkring 1000 kroner, hvis man vil have en ekspert i skadedyrsbekæmpelse på besøg.  Om man vælger at skære det ned eller bruge benzin, så kan jeg ikke stå bag nogle af forslagene, da det absolut ikke er ufarligt.

Fordele ved professionelle

Fordelen ved at kontakte et skadedyrsfirma i København kunne jo være, at man kunne ”slå to fluer med et smæk” !  Her mener jeg specifikt, at man kan have flere problemer, end man lige regner med. Det kunne være man har en mår på loftet eller sølvfisk i sengen. Der findes mere end 10000 skadedyr alene i Danmark. Så det er nærliggende at tro, man kunne få behov for hjælp til at få sprøjtet for andet utøj, når de alligevel lægger vejen forbi.  Så hvorfor ikke få foretaget en grundig inspektion af hjemmet, så man kan slippe af med myrer eller væggelus, inden de også begynder at plage en i køkkenet.

En dame fra Odense fortalte mig i sommers, at han hun havde haft fat i den lokale skadedyrsbekæmper.  Sjældent havde hun set så grundigt arbejde fra en flink mand, der gennemgik alt lige fra tagkonstruktionen til kælderen.  Heldigvis var der ingen problemer og hun fik det naturligvis gratis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *