En vådsliber?

I mit arbejde som sølvsmed har jeg brug for mange forskellige slags værktøj. De fleste tror, at man bare sidder der med en fil og skaber smukke smykker. Sådan er det slet ikke. Forleden, da jeg fortalte min veninde, at jeg har brug for en stærk vådsliber, så hun på mig med store, runde øjne. Jeg burde have vidst det. Hun aner jo ikke, hvad en vådsliber er. Eller måske har hun en idé. Hendes mand købte én for nylig. Han viste mig den i sidste weekend, da jeg var til fest hos dem. Det er en stor, en. God kvalitet. Den kan holde resten af deres liv, hvis de passer på den.

Lettere betænkelig

Så da jeg sagde til min veninde, at jeg har brug for en vådsliber, blev hun lidt betænkelig. Hun fik det her flygtige blik i øjnene, som fortæller, at hun ikke stoler på, hvad jeg siger. Jeg fortalte hende, at der findes mange forskellige vådslibere, og at jeg nok skal lade være med at efterligne hendes mand. Hun skal ikke være jaloux. (Det har hun en tendens til at være, så da jeg fortalte hende om vådslibere, var det åbenbart en indgang til hendes jalousi.) Den vådsliber, som jeg har brug for, skal bruges til at forme metal skulpturelt. Den skal ikke bruges til at slibe knive og værktøj på.

Den skal være stærk

Den skal være stærk, og den skal kunne trække et godt læs. Muligvis meget mere, end en almindelig vådsliber kan. Den skal nemlig bruges til, at jeg kan arbejde med stål og jern. Det er noget nyt, jeg har fundet på. Det er billigere materialer at købe, og det vil sætte mig i stand til at kunne arbejde med projekter, jeg længe gerne ville realisere. Måske synes min veninde, at jeg er skør, og at jeg skal holde mig til sølvet. Men som smed, så er det spændende at udforske andre materialer. Lige nu er det stål, som jeg har kastet min kærlighed på. Så en af de nye vådslibere er højt på min ønskeseddel.

God forhandler

Jeg tager mig sammen og inviterer min veninde med på indkøb hos forhandleren af værktøj, som jeg sædvanligvis kommer hos. Det er en god forhandler, der altid er parat til at prøve at få nye varer hjem. Og han har en stab af personale, som er erfarne sølvsmede, som kan give gode råd, når jeg er i tvivl. En af dem kender jeg godt. Han har allerede givet mig gode råd med hensyn til vådsliberen, jeg er interesseret i. Nu må vi så se, om min veninde kan lide atmosfæren i butikken. Den ligger ret skjult fra gaden. Dem, der ejer butikken, vil ikke skilte højt med, at de findes. De har mange værdifulde stykker værktøj på deres lager. En simpel fil kan koste en formue. Så det er noget med at prioritere, hvad budgettet skal bruges til. Jeg er dog sikker på, at med en vådsliber kommer jeg langt med mine projekter. Den vil være ideel til at hjælpe mig med de skulpturelle projekter, jeg har i gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *