Det store spring

Nu har vi kastet os ud i det. Vi køber en ny bolig. En lidt større en. Et hus med have. Det bliver skønt for os alle sammen. Væk fra byen og ud i den friske luft. En have, hvor børnene kan tumle sig, når vejret er til leg udenfor. Vi har allerede set på forskellige huse. Der er mange, men der var ét, som vi virkeligt godt kunne tænke os at købe. Vi har derfor henvendt os til en boligrådgiver (her).

Prisen på et skøde

Der er nemlig noget med prisen på skødet, som vi ikke helt forstår. Skøde pris – hvad er det? Vi har også vores egen advokat tilknyttet. Han har forklaret os en del, men fordi ejendommen ligger i et andet område end her, hvor vi bor nu, så anbefalede han os, at vi også bruger en boligrådgiver, som kender området godt. Fornuftigt nok. Og meget ærligt af ham at sige, at han ikke ved tilstrækkeligt. Han vil ikke give os forkerte råd – eller dårlig vejledning.
Der er dog den ulempe ved at have en boligadvokat her og der tilknyttet. Omkostningerne kan blive meget store ved det. Og med alle de gebyrer, der skal betales oveni, så kan selve købsprocessen blive en stor udgift. Den skal jo lægges oven i selve husets pris.

Meget at ordne

Det er i det hele taget en kompliceret og svær proces at skulle igennem, når man køber fast ejendom. Men vi gør det gerne. Vi betaler gerne salærer, gebyrer og så videre. Vi gør det for os selv og vores børn. Og her er det, at jeg vil sige, at det er en uvurderlig hjælp, hvis man kan få noget ordentlig køberrådgivning – helst på ét og samme sted. Det sparer ikke kun en masse penge. Det sparer også en for at skulle bruge en masse tid på papirarbejde, som man alligevel ikke helt mestrer.
Tiden – ja den kan bruges sammen med børnene i stedet for at sidde med papirer og læsebriller. Og penge kan man sikkert også spare.

Køberrådgivning er guld værd

Netop fordi køberrådgivning som regel kommer hele vejen rundt i købsprocessen. Det betyder på langt sigt, at man kan spare salær til advokater eller mæglere. Og de kan jo godt koste en del penge. Det ved jeg fra da jeg besluttede mig for at lave et såkaldt børnetestamente.

Det handler bare om, at man skal finde et kompetent bureau, som kan give en den rådgivning, man har brug for. Og de findes, faktisk har vi opdaget. Efter den lange periode, hvor vi ledte efter drømmeboligen, fandt vi nemlig ud af, at der er nogle mæglere, der helt sikkert ikke varetager købers interesser godt nok.

Det var faktisk en ven af os, som henviste os til et bureau, som tilbyder køberrådgivning til boligkøb: https://din-bolighandel.dk/koeb-bolig/. Han havde selv haft en dårlig erfaring. Han mente, at det er bedst at bruge helt uvildige bureauer i sådan en situation. Man undgår en dårlig handel, man undgår at blive nødt til at betale penge, som man godt kunne have sparet. Så vi henvendte os til et bureau. De har været i kontakt med vores egen advokat, og de kører faktisk hele processen meget professionelt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *